Σε συντονισμό δράσεων για την αύξηση των Κινέζων τουριστών προχωρά η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Ελ. Κουντουρά. Ήδη είναι σε εξέλιξη συζητήσεις για δυο πρόσθετες πτήσεις από Σαγκάη και Πεκίνο, σε συνέχεια άλλων δύο που θα ξεκινήσουν στα τέλη Μαΐου.
Παράλληλα, η νέα ηγεσία του υπουργείου εργάζεται για να υλοποιηθούν δράσεις συνεργασίας με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες της Κίνας και σε αυτή την κατεύθυνση το γραφείο του ΕΟΤ στην Κίνα θα ξεκινήσει φέτος σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων μέσω Διαδικτύου για το ελληνικό τουριστικό προϊόν, στο οποίο θα εκπαιδεύσει τα στελέχη των μεγαλύτερων πρακτορείων της Κίνας. Για την ενίσχυση της προβολής της Ελλάδας στην Κίνα, ο ΕΟΤ θα υποστηρίξει μια νέα κινεζική κινηματογραφική παραγωγή, τα "γυρίσματα" της οποίας θα πραγματοποιηθούν σχεδόν εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί συνέχεια της ταινίας Beijing Love Story.
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Τουρισμού, η τουριστική κίνηση από την Κίνα φέτος θα είναι "εξαιρετικά αυξημένη" σε σχέση με πέρυσι και πρόπερσι. Σε αυτή την κατεύθυνση αποσκοπούσε και σειρά επαφών που είχε τις τελευταίες μέρες ο πρόεδρος του ΕΟΤ Π. Λειβαδάς στη διεθνή έκθεση της Γκουαντζού.
Η.Β.