Live τώρα    
Μπαράζ φασιστικών επιθέσεων στα εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ / Υπάρχει κέντρο λήψης αποφάσεων για τους τραμπουκισμούς;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μπαράζ φασιστικών επιθέσεων στα εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ / Υπάρχει κέντρο λήψης αποφάσεων για τους τραμπουκισμούς;

Το ερώτημα, αν "υπάρχει 'κέντρο λήψης αποφάσεων'" για τις επιθέσεις "εναντίον υποψηφίων, γραφείων και εκλογικών κέντρων και του ΣΥΡΙΖΑ" έθεσε η Ρένα Δούρου επισημαίνοντας ότι είχαν δεκαετίες ολόκληρες να σημειωθούν τέτοιες επιθέσεις προεκλογικά. "Τέτοιες πράξεις δεν τρομάζουν την Αριστερά. Οι πολίτες θα δώσουν στις κάλπες τη δέουσα απάντηση στέλνοντας μήνυμα ανατροπής και ελπίδας".

Πιο πρόσφατη η τραμπούκικη επίθεση στη Δραπετσώνα, το βράδυ της Κυριακής, εναντίον του Χρήστου Καραγιαννάκη, υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με τον "Άλλο Δρόμο", μέλους της Εργατικής Λέσχης Κερατσινίου - Δραπετσώνας, γνωστού για την αντιφασιστική του δράση. Του επιτέθηκαν ενώ αποχωρούσε από το εκλογικό κέντρο. Το ίδιο βράδυ εκλογικό περίπτερο του "Άλλου Δρόμου" στην Χαραυγή καταστράφηκε από αγνώστους, ενώ η κίνηση και οι υποψήφιοι δέχονται απειλητικά τηλεφωνήματα. Μαφιόζικες ενέργειες, που "δεν έχουν θέση στις λαϊκές συνοικίες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας", τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ καλώντας τους πολίτες "να δώσουν ηχηρή απάντηση και με την ψήφο τους στις τριπλές εκλογές του Μάη".

Βανδαλισμούς υπέστη και το εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στη Βάρκιζα την Κυριακή. Από νεοναζί, όπως καταγγέλλει η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, που "σχημάτισαν αγκυλωτούς σταυρούς στη φωτογραφία του υποψήφιου δημάρχου Θάνου Ματόπουλου και άφησαν την υπογραφή 'Χρυσή Αυγή' σε διάφορα σημεία".

Ξημερώματα Πρωτομαγιάς βανδαλισμό υπέστη και το εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στη Ν. Μάκρη. Την επίθεση έκαναν πέντε άτομα, εκ των οποίων συνελήφθη ένας, που φέρεται να έχει δεσμούς με τη Χ.Α. Όπως τόνισε στην "Α" ο υποψήφιος δήμαρχος Μαραθώνα, Φ. Δεληβοριάς, ο συλληφθείς είναι δημοτικός υπάλληλος που έχει τεθεί σε αργία για υπόθεση παιδεραστίας, ενώ κατά την έρευνα βρέθηκαν στο σπίτι του μια κυνηγετική καραμπίνα, μια επαναληπτική καραμπίνα, δυο σιδηρογροθιές και παραισθησιογόνες ουσίες. Την επίθεση καταδίκασε ομόφωνα η διαπαραταξιακή επιτροπή Δήμου Μαραθώνα.

Τα ξημερώματα της 29ης Απριλίου εμπρηστικό μηχανισμό είχαν τοποθετήσει άγνωστοι, που παραμένουν ασύλλυπτοι, στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στο Χαϊδάρι. Εκρηκτικό μηχανισμό με γκαζάκια και πετρέλαιο τοποθέτησε άγνωστος τα ξημερώματα του Μ. Σαββάτου στο εκλογικό περίπτερο της Δύναμης Πολιτών σε κεντρική πλατεία της Ν. Φιλαδέλφειας και, όπως είχε καταγγείλει στην "Α" ο υποψήφιος δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος, μέρες πριν από την επίθεση μέλη της παράταξης είχαν δεχθεί απειλές. Ο δράστης παραμένει επίσης ασύλληπτος, παρότι υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες και μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ στην πλατεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0