Τους 61 έχουν φθάσει οι νεκροί από επιπλοκές της γρίπης στη χώρα μας και οι επιδημιολόγοι του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) καλούν όλους όσοι έχουν συμπτώματα γρίπης να απευθύνονται άμεσα στον γιατρό και να λαμβάνουν προληπτική θεραπεία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), από την έναρξη της φετινής περιόδου ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων που χρειάστηκαν νοσηλεία ξεπερνούν τους 160.
Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ υπογραμμίζουν την έγκαιρη χορήγηση αντιικών φαρμάκων σε ασθενείς με σοβαρή συμπτωματολογία γρίπης, ανεξαρτήτως παραγόντων κινδύνου για επιπλοκές και χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί εργαστηριακά η γρίπη.
Γιατροί Εργασίας: Υπεύθυνοι οι εργοδότες
Σε ανακοίνωσή του, το Πανελλήνιο Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών Εργασίας τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι "στο πλαίσιο της Υγείας και της Ασφάλειας στην εργασία, βασική μέριμνα των εργοδοτών είναι και η λήψη των κατάλληλων μέτρων πρόληψης της διάδοσης της εποχικής γρίπης στους χώρους εργασίας και η εφαρμογή των διατάξεων της ισχύουσας νομοθεσίας, που αφορούν την προστασία της υγείας των εργαζομένων (ενημέρωση των εργαζομένων, λήψη των κατάλληλων μέτρων πρόληψης των κινδύνων και διάθεση των απαραίτητων υλικών και μέσων, μέριμνα για καλό αερισμό των χώρων εργασίας κ.ά.)".