Μπορεί η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων να καταγγέλλει τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ που ασκούν κριτική στην απόφαση μη προφυλάκισης των τριών χρυσαυγιτών, οι δημοσιογράφοι όμως είναι αυτοί που δέχονται τον νέο κύκλο βίας των στελεχών της Χ.Α. που αφέθηκαν ελεύθερα.
Όπως σημειώνει με ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) τα στελέχη της Χ.Α. που αφέθησαν ελεύθερα με περιοριστικούς όρους «στοχοποιούν δημοσιογράφους, τους απειλούν χυδαία και φτιάχνουν λίστες με ονόματα. Θέλουν να τρομοκρατήσουν, να επιβάλουν τον νόμο της δικής τους σιωπής».
Η ΕΣΗΕΑ ζητά από την κυβέρνηση να διασφαλίσει το δικαίωμα της αποκαλυπτικής και αντικειμενικής δημοσιογραφίας στους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και από τους δημοσιογράφους να συνεχίσουν το έργο τους, που έχει σκοπό την αποκάλυψη της αλήθειας, αγνοώντας όσους τους υβρίζουν και τους απειλούν.