Νέες σαρωτικές μειώσεις προσωπικού ξεκίνησαν στον ΔΟΛ ήδη από την Παρασκευή και συνεχίστηκαν και χθες, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του οργανισμού, της μείωσης των λειτουργικών του δαπανών και συνέχισης της λειτουργίας του σε χαμηλότερη κλίμακα και τζίρους.
Τον σχεδιασμό, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αναλάβει ο συνεργάτης του Στ. Ψυχάρη Π. Κουβουτσάκης, συλλέκτης και γκαλερίστας στην περιοχή της Κηφισιάς, την ίδια ώρα που ο Ε. Μαρτιγόπουλος, επικεφαλής του αποτυχημένου ψηφιακού εγχειρήματος της HeliosKiosk, της διάθεσης των ταμπλετών, αποχωρεί από τον ΔΟΛ. Στους σχεδιασμούς, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνεται αυτή τη φορά και η απομάκρυνση υψηλόβαθμων και μεσαίων στελεχών του οργανισμού, οι οποίοι είχαν μείνει ανέγγιχτοι από τα αλλεπάλληλα κύματα περικοπών τα τελευταία τρία χρόνια.
Αν και ο τελευταίος σχεδιασμός έκανε λόγο για απολύσεις 150 ατόμων ώς το τέλος του χρόνου (οι 50 έγιναν τον προηγούμενο μήνα), νέες πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό σε 250 άτομα. Τις τελευταίες ημέρες έχουν απολυθεί συνολικά περισσότερα από 30 εργαζόμενοι:
Την Παρασκευή απολύθηκαν από το Αρχείο του ΔΟλ 7 εργαζόμενοι.
Χθες, σε νέο κύμα απολύσεων, απομακρύνθηκαν από το "Βήμα" 8 άτομα όλων των ειδικοτήτων, από "Τα Νέα" 6 άτομα και από την ΗeliosKiosk 10 εργαζόμενοι.