Live τώρα    
"Ανεπιθύμητες οι φασιστικές δράσεις της Χρυσής Αυγής στα νοσοκομεία"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Ανεπιθύμητες οι φασιστικές δράσεις της Χρυσής Αυγής στα νοσοκομεία"

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Σάμου που είχαν διαμαρτυρηθεί για τη διενέργεια της ρατσιστικής αιμοδοσίας "μόνο για Έλληνες" από τη Χρυσή Αυγή, έπειτα από αναφορά της διοικήτριας του νοσοκομείου.

Έντονη ήταν η αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία με ανακοίνωσή της καταγγέλλει πως η διοικήτρια άνοιξε τον δρόμο της ποινικής δίωξης, αντί να την απαγορέυει η ίδια, ως όφειλε.

"Οι εργαζόμενοι, αν και αντέδρασαν στην παραβίαση του Συντάγματος και των Διεθνών Συμβάσεων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, απειλούνται με τιμωρία από την ανεκδιήγητη και αντιδημοκρατική ενέργεια της διοικήτριας" σημειώνεται στην ανακοίνωση, στην οποία υπογραμμίζεται πως το κοινωνικό αγαθό της υγείας οφείλει να παρέχεται δωρεάν από το κράτος, ισότιμα στους πολίτες της χώρας, ανεξαρτήτως εθνικότητας και φυλής.

"Δεν έχουμε ανάγκη την κακέκτυπη φιλανθρωπία των 'φασιστών' που διαχωρίζουν τους πολίτες της χώρας σε εκλεκτούς και μη εκλεκτούς.

Οι πολίτες, οι φορείς της Υγείας και οι υγειονομικοί δεν δέχονται τη ρατσιστική δράση των φασιστών, που μεταφέρουν φόβο, μισαλλοδοξία και λειτουργούν ως υποζύγια αμφισβήτησης των δημοκρατικών θεσμών της χώρας"τονίζεται και ξεκαθαρίζουν πως οι δράσεις της Χρυσής Αυγής είναι ανεπιθύμητες στα νοσοκομεία και πως οι εργαζόμενοι με την κάλυψη της ΠΟΕΔΗΝ "θα τους εκδιώχνουν πάραυτα".

"Δεν θα επιτρέψουμε να υλοποιήσουν τα βρόμικα σχέδιά τους σε βάρος του κοινωνικού αγαθού της υγείας" καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0