Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.2°C24.0°C
2 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.7°C22.5°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C22.0°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C22.7°C
3 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.9°C21.9°C
0 BF 59%
Απολογία Τσοχατζόπουλου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απολογία Τσοχατζόπουλου

Με πείσμονα επιμονή και σε κάθε τόνο ο Άκης Τσοχατζόπουλος ολοκλήρωσε χθες τη μαραθώνια απολογία του επαναλαμβάνοντας ότι είναι αθώος κι ότι είναι θύμα πολιτικών διώξεων, βάζοντας στο στόχαστρο για ακόμα μία φορά τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε και χθες ότι είναι θύμα μεθόδευσης που στόχο είχε την εξόντωσή του. Στις επίμονες ερωτήσεις που δέχτηκε από την έδρα, υποστήριξε ότι μέρος των εκατοντάδων εγγράφων που κατασχέθηκαν στο γραφείο του είναι προϊον πλαστογραφίας και δεν του ανήκουν. Σε ένα από τα ξεσπάσματά του, μάλιστα, τόνισε προς το δικαστήριο: "Δεν δωροδοκήθηκα, ούτε ζήτησα ούτε πήρα ανταλλάγματα, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος μου".

Ιδιαίτερα στάθηκε ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση των υποβρυχίων με την οποία, όπως είπε, η Βουλή ασχολήθηκε έξι χρόνια αφότου είχε λήξει η θητεία του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. "Η Βουλή το κουκούλωσε, αρνήθηκε να το ελέγξει" είπε χαρακτηριστικά, ενώ ο ίδιος πρόσθεσε: "Κανείς από τους πέντε υπουργούς που πέρασαν μετά από εμένα στο υπ. Άμυνας δεν ενδιαφέρθηκε για τα υποβρύχια. Έκαναν έρευνα μόνο για τη δική μου θητεία και με έβγαλαν κατηγορούμενο για ξέπλυμα".

Στο στόχαστρο μπήκε εκ νέου ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου αλλά και ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, τους οποίους μαζί με στελέχη του χώρου των ΜΜΕ κατονόμασε ως πρωταγωνιστές της επικοινωνιακής επίθεσης που δέχτηκε. "Ξαναφουντώνει τις τελευταίες ημέρες η επικοινωνιακή επίθεση εναντίον μου. Παλιά εκπορεύονταν από τον Γ. Παπανδρέου, σήμερα από άλλα πολιτικά και εκδοτικά κέντρα", είπε.

Μετά τον Άκη Τσοχατζόπουλο σειρά είχε ο πληρεξούσιος εκπρόσωπος και αντίκλητος της off shore Torcaso Παντελής Ζαχαριάδης, ο οποίος δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τον Άκη Τσοχατζόπουλο. "Αποκόμισα μόνο βλάβη από αυτή την ιστορία. Δεν είχα όφελος ούτε μισό ευρώ. Μόνοι τους με βάλανε πληρεξούσιο, μόνοι τους με βγάλανε" είπε χαρακτηριστικά.

Η χθεσινή διαδικασία ολοκληρώθηκε με την απολογία του Παναγιώτη Σταμάτη, αδελφού της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου. Ο κατηγορούμενος που είχε αναλάβει τις εργασίες ανακαίνισης στο νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου υποστήριξε ότι ανέλαβε την εποπτεία των εργασιών γιατί είχε υποχρέωση στην αδελφή του Βίκυ Σταμάτη και γιατί "επειδή είμαστε από χωριό, ήταν όλοι σίγουροι ότι τα λεφτά δεν θα χάνονταν στον δρόμο".

Αναφέρθηκε τέλος ιδιαίτερα στον μικρό ανιψιό του, τον επτάχρονο γιο του Άκη Τσοχατζόπουλου και της αδελφής του, που από την ημέρα που προφυλακίστηκαν οι γονείς του ζει στο Ζέλι Φθιώτιδας με την οικογένεια Σταμάτη. Όπως είπε, ο μικρός αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, όπως και η γιαγιά του, που πάσχει από κατάθλιψη και αυτοάνοσο νόσημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL