Δύο ασύμμετρα κέντρα για τη δημόσια τηλεόραση Δύο πολιτικά κέντρα "κάνουν παιχνίδι" για τη δημόσια τηλεόραση, αυτή την περίοδο. Το ένα ελέγχεται απολύτως από το περιβάλλον (Σαμαρά, Μουρούτης και Σία), με επικεφαλής, τουλάχιστον "προς τα έξω", τον Γκίκα Μάναλη, έμπιστο του Γ. Στουρνάρα. Το δεύτερο δραστηριοποιείται στη Γ.Γ. Ενημέρωσης, υπό τον υφυπουργό, αρμόδιο για θέματα δημόσιας τηλεόρασης, Π. Καψή. Ότι τα δύο κέντρα λειτουργούν ανταγωνιστικά γίνεται όλο και πιο φανερό από τα φαρμακερά σχόλια στα διαφόρων ειδών sites, που προωθούν τη μία ή την άλλη πλευρά.
Με "γαλάζια" μπότα Σύμφωνα με πληροφορίες περί τον Μάναλη λειτουργεί "ομάδα" έμπιστων -άγνωστο υπό ποιο καθεστώς- η οποία θα έχει λόγο και στην αξιολόγηση των αιτήσεων πρόσληψης στην πειρατική δημόσια τηλεόραση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην ομάδα περιλαμβάνονται παλαιά και νέα στελέχη της ΕΡΤ, όπως: ο Γιώργος Αντωνίου, δημοσιογράφος και κουμπάρος του Αντ. Σαμαρά, ο οποίος ανήκε στον σκληρό πυρήνα της κυβέρνησης στην ΕΡΤ. Ο Δημήτρης Σαραβάκος, υπάλληλος της ΕΡΤ στον τεχνικό κλάδο, πρώην νομάρχης Αργολίδας. Επανήλθε στην ΕΡΤ ύστερα από απουσία 20 χρόνων ως γενικός διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών. Ο Ηλίας Φαραντόπουλος, υπάλληλος της ΕΡΤ και διευθυντής του γραφείου του Αιμίλιου Λιάτσου. Έχει καταγγελθεί ότι μεσολάβησε για τον διορισμό του γιου ως βοηθού σκηνοθέτη στην αμαρτωλή εκπομπή «Μεσογείων 136». Η Ματίνα Σκοτάδη, διοικητική υπάλληλος της ΕΡΤ.
Τα αουτσάιντερ Περί τον Παντελή Καψή λέγεται ότι λειτουργεί άλλη άτυπη ομάδα, απαρτιζόμενη κυρίως από στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ. Στην ομάδα αυτή περιλαμβάνονται ο πρώην γενικός διευθυντής προγράμματος της ΕΡΤ Κώστας Σπυρόπουλος -ο οποίος αποχώρησε τον χειμώνα καταγγέλοντας προσπάθεια λογοκρισίας και δημιουργίας εμφυλιοπολεμικού κλίματος στο πρόγραμμα. Λέγεται ότι στην ίδια ομάδα περιλαμβάνεται και ο Ανδρέας Μπράμος.
Τρεις μήνες απλήρωτοι στην «Ελευθεροτυπία» Τελεσίγραφο μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, προκειμένου να τους καταβληθεί, τουλάχιστον έναν από τους τρεις μισθούς που τους οφείλονται, έδωσε στον ιδιοκτήτη της "Ελευθεροτυπίας" Χάρη Οικονομόπουλο η συνέλευση των εργαζομένων της εφημερίδας. Σε άλλη περίπτωση οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε απεργία.
Ανέστειλε τη λειτουργία της η εφημερίδα «Βραδυνή», σύμφωνα με ανακοίνωση της ιδιοκτησίας στους εργαζόμενους. Η αναστολή αφορά το καθημερινό φύλλο της εφημερίδας, ενώ το φύλλο της Κυριακής θα συνεχίσει την έκδοσή του, όπως ειπώθηκε.
Ανησυχία στα δημοτικά ΜΜΕ και στον Αθήνα 9,84 για τον αριθμό εργαζομένων που ενταχθούν στην "κινητικότητα" μετά την τελευταία απογραφή που ζητήθηκε. Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει προκαταβολικά ότι δεν θα αποδεχθεί τετελεσμένα και υπενθυμίζει ότι οι δημοσιογράφοι βάσει νόμου εξαιρούνται των κριτηρίων του ΑΣΕΠ.
Δύο απολύσεις στον "Ριζοσπάστη" ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των απολυμένων δημοσιογράφων σε 22 μέσα σε οκτώ μήνες. Το "πλάνο" του ΚΚΕ είναι συνολικά 40 απολύσεις από το σύνολο 82 δημοσιογράφων που εργάζονταν στην εφημερίδα ώς τον περασμένο Δεκέμβριο.
Διαρροές Δύο μέλη του ΕΣΡ, η αντιπρόεδρος Λίνα Αλεξίου και ο Γιάννης Παπακώστας διαφοροποιούνται από τη "γραμμή" προέδρου - πλειοψηφίας που με δυο λόγια λέει «δεν τρέχει κάστανο με την ΕΡΤ». Και εν πάση περιπτώσει «δεν είναι δική μας δουλειά να βγάλουμε τα κάστανα απ' τη φωτιά».
Μπαράζ 13 απολύσεων στον ΣΚΑΪ 100,3 άφησε τον σταθμό με 28 δημοσιογράφους –πλέον όσων παρουσιάζουν εκπομπή- και χωρίς πρόγραμμα για τρεις ημέρες, λόγω των απεργιών. Το ερώτημα παραμένει: ποιο είναι το σχέδιο για το μέλλον του σταθμού; Ένας νέος ΑΝΤ-1 Radio, με τη γνωστή κατάληξη ή ένα φθηνό talk radio τύπου Real FM στις απαρχές του; Ότι ο νέος διευθυντής Σταμάτης Μαλέλης θα φέρει τους «δικούς» του θεωρείται βέβαιο...
Οριστική διαγραφή από την ΕΣΗΕΑ για τον Σίμο Κεδίκογλου, από το Α/βάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Ο δημοσιογράφος, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ παραβίασε το καταστατικό και τον κώδικα αρχών Δεοντολογίας: αντισυναδελφική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά, κατ' εξακολούθηση.
Α.Γ.Ν.