Σε προσωρινή διακοπή λειτουργίας της βιομηχανίας παραγωγής μπισκότων, βουτημάτων και ειδών ζαχαροπλαστικής της εταιρείας «Βιολάντα Α.Ε.» προχώρησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, με σχετική απόφαση και σημερινή ημερομηνία.
Το εργοστάσιο βρίσκεται στο 6ο χιλιόμετρο της Ε.Ε. Τρικάλων-Καρδίτσας, στην τοπική κοινότητα Αγίας Κυριακής του δήμου Τρικκαίων, στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.Στις φυλακές Τρικάλων, εξάλλου, κρατείται ο ιδιοκτήτης της Βιολάντα, μετά την πολύωρη απολογία του για τη φονική έκρηξη στο εργοστάσιο που κόστισε τη ζωή σε πέντε εργάτριες, καθώς εισαγγελέας και ανακριτής συμφώνησαν για την προφυλάκισή του.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αποφάσισε τη διακοπή της λειτουργίας του κεντρικού εργοστασίου, κρίνοντας ότι ο χώρος είναι επικίνδυνος για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των εργαζομένων. Όπως επισημαίνεται, η απόφαση αφορά τον μηχανολογικό εξοπλισμό της παραγωγικής διαδικασίας, δηλαδή τις γραμμές παραγωγής και τις εγκαταστάσεις υγραερίου, με βάση το άρθρο 29 παρ. 1 και 2 του Ν. 3982/2011.
Στην απόφαση προβλέπεται ότι η βιομηχανία πρέπει να συμμορφωθεί πλήρως με τις υποδείξεις των σχετικών εγγράφων και να ακολουθήσει εκ νέου τη διαδικασία αδειοδότησης, με κατάθεση ερωτηματολογίου για τροποποίηση της γνωστοποίησης λειτουργίας. Η με αριθμό 383490/01-11-25 γνωστοποίηση λειτουργίας θα επισημανθεί μέσω του συστήματος OpenBusiness, ώστε να αποτυπωθεί η αλλαγή στο καθεστώς λειτουργίας.

