Συγκλονίζουν μαρτυρίες για τον θάνατο της 56χρονης εκπαιδευτικού η οποία έχασε τη ζωή της στην περιοχή της Άνω Γλυφάδας και του 53χρονου λιμενικού στο Παράλιο Άστρος, εν μέσω της σφοδρής κακοκαιρίας.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα επέστρεφε από την εργασία της στο σπίτι και προσπάθησε να διασχίσει τον δρόμο όταν συνέβη η τραγωδία.
«Από την στιγμή που αντιληφθήκαμε ότι η γυναίκα είναι παγιδευμένη κάτω από το αυτοκίνητό μας -από τις φωνές των γειτόνων που καλούσαν σε βοήθεια- βγήκαν αμέσως έξω τα παιδιά μου με τον σύζυγό μου και προσπάθησαν να την απεγκλωβίσουν. Δεν φαινόταν όλο της σώμα. Ήταν από την μέση και πάνω κάτω από το αυτοκίνητο και εξείχαν τα πόδια της» είπε γυναίκα στο Mega.
«Το αμάξι ήταν παρκαρισμένο εκεί. Και το βλέπουμε ξαφνικά να κατεβαίνει και να πηγαίνει προς τα πλάγια σίγα, σιγά. Το είδε ο μεγάλος μου αδελφός που είναι ο ιδιοκτήτης του ΙΧ και βγήκα να τον βοηθήσω. Το νερό είχε καλύψει τα πόδια μου (...) Πήγε να με παρασύρει, μου έσκαγαν πέτρες στα πόδια (...) Στη συνέχεια άκουσα φωνές “βοηθήστε την κοπέλα” (...) Είχε σφηνώσει κάτω από το αμάξι» περιέγραψε ο ένας από τους γιους της.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής η «ενδεχομένως να χτυπήθηκε από κάποιο αντικείμενο, να έπεσε με το κεφάλι, να λιποθύμησε και να έχασε τις αισθήσεις της»,
«Όταν η γυναίκα εγκλωβίστηκε κάτω από το όχημα είχε τις αισθήσεις της και ήταν ζωντανή για μερικά δευτερόλεπτα», ανέφεραν στην ΕΡΤ μάρτυρες .
Σοκ έχει προκαλέσει και ο θάνατος του λιμενικού στο Παράλιο Άστρος, ο οποίος παρασύρθηκε από κύμα, με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα. «Ενώ με τους άλλους τους συναδέλφους έκανε περιπολία στο λιμάνι του παράλιου Άστρους και βγάλανε έναν ψαρά ο οποίος είχε πάει να δέσει την βάρκα και κινδύνευε, στην συνέχεια γυρίζοντας πίσω, είδε μια βάρκα που ήταν λυμένη» είπε ο γαμπρός του στο Mega.
«Την ώρα εκείνη ήρθαν δύο κύματα τεράστια και τους πετάξανε και τους τρεις λιμενικούς μέσα στην θάλασσα. Οι δύο πέσανε σε νερό, ο κουνιάδος μου έπεσε προφανώς πάνω σε βάρκα, χτύπησε το κεφάλι απ’ ότι είπαν και έχασε τις αισθήσεις του και τώρα τον έχουν πάει στην Κόρινθο για νεκροψία, νεκροτομή. Είχε πάει (σ.σ. ο ψαράς) εκεί για να δει την βάρκα του, αν είναι ασφαλής αλλά για κάποιο λόγο και αυτός βρέθηκε στο νερό από τα κύματα τα τεράστια. Οι λιμενικοί τον βγάλανε έξω τον βγάλανε έξω τον ψαρά» πρόσθεσε.
«Ο κουνιάδος μου ήταν ευσυνείδητος και φιλότιμος στη δουλειά του, προσπαθούσε πάντα να βοηθήσει. Το θέμα είναι ότι το έκανε από ευαισθησία, από φιλότιμο. Δεν υπολόγισε καλά το κύμα, δεν ξέρω. Δεν ήταν πρωτάρης. Είχε 25 χρόνια στο λιμενικό, δεν ήταν άπειρος. Ήταν ακραία, χθες τα κύματα στην συγκεκριμένη περιοχή ήταν ακραία» ανέφερε ακόμα και συμπλήρωσε:
«Αυτό ήρθε από μακριά το κύμα, δεν το υπολόγισαν καλά από ό,τι φαίνεται και έγινε η ζημιά. Επειδή ήταν σημαιοφόρος και υπολιμενάρχης είχε κάποιες αυξημένες αρμοδιότητες, έκανε και περιπολίες και υπηρεσίες αρκετές και πάντα πήγαινε όπου υπάρχει πρόβλημα να βοηθήσει γιατί ήξερε το πρόβλημα και πήγαινε να βοηθήσει. Όλη η οικογένεια χάλια είναι».
«Πέρασε από τα αριστερά μου (ο λιμενικός. Του φώναξα ‘’Ανδρέα μην πας, ‘έχει κύμα μεγάλο’’. Μέχρι να δω πού είναι ο Ανδρέας με είχε ρίξει εμένα μέσα στη θάλασσα. Χτύπησα λίγο το κεφάλι μου αλλά όχι σοβαρά, είχα βάλει τα χέρια μου. Εγώ τον έχασα όταν έπεσε. Τα νερά ήταν παγωμένα και δεν μπορούσα να κοιτάξω δεξιά αριστερά. Όπως πάλευα για να βγω έξω είδα κάτι στα αριστερά μου κάτι, αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω τι ήταν αυτό. Όταν βγήκα έξω, ρώτησα που είναι ο Ανδρέας. Μετά έπεσε ναυαγοσώστης και τον έβγαλαν έξω. Δεν προλάβαμε να κάνουμε τίποτα, ήταν ακαριαίο» είπε από πλευράς του στον τηλεοπτικό σταθμό ένας από τους πολίτες που βρέθηκαν στην προβλήτα τη στιγμή που ο 53χρονος λιμενικός έχασε τη ζωή του.
