Οικογένεια τεσσάρων ατόμων που είχε αποκλειστεί σε σπίτι επί της οδού Αγίας Ειρήνης στο ρέμα της Ρεβυθιάς στον Κάλαμο, απεγκλωβίστηκε από όχημα της Πολιτικής Προστασίας.
Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Κοινοτάρχης Καλάμου, Δημήτρης Χορμοβίτης είχε αναφερθεί νωρίτερα στις προσπάθειες απεγκλωβισμού της οικογένειας, ενώ είπε επίσης ότι ότι έχουν αποκλειστεί οι περιοχές Κυψέλη, Αγία Μαρίνα, Ποσειδωνία και Άγιος Ανδρέας Αγκώνα.
Η δυνατή και συνεχόμενη βροχόπτωση έχει προκαλέσει κατολισθήσεις στους Αγίους Αποστόλους με αποτέλεσμα να έχει κλείσει εκείνο το σημείο, ενώ σε χείμαρρους έχουν μετατραπεί πολλοί κάθετοί οδοί.
Κλειστός είναι ο παραλιακός δρόμος από τα φανάρια του Μαρκόπουλου προς τον Κάλαμο έως τους Αγίους Αποστόλους.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης ανέφερε πως υπήρξαν και εγκλωβισμοί οδηγών σε αυτοκίνητα, όμως η επέμβαση υπήρξε άμεση. «Προχωρήσαμε σε απεγκλωβισμό αυτών των οδηγών κι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, όμως υπάρχει πρόβλημα με τις κατολισθήσεις και με δρόμους που έχουν μετατραπεί σε χείμαρρους», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γιασημάκης και πρόσθεσε: «Η εκτίμηση αυτή τη στιγμή είναι πως έχουν γίνει ζημιές, όμως η κακοκαιρία συνεχίζεται και το πρωί θα φανεί το μέγεθος».
Μηχανήματα έργου του δήμου επιχειρούν σε κρίσιμα σημεία, ενώ σπεύδουν στον Ωρωπό προς βοήθεια και οχήματα της Περιφέρειας Αττικής και της Πυροσβεστικής.