Σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση βρίσκονται από σήμερα οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο του Ελληνικού, στον απόηχο του νέου θανατηφόρου εργατικού δυστυχήματος που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο.

Οι εργαζόμενοι, λίγο μετά τις 10 το πρωί συγκεντρώθηκαν έξω από το εργοτάξιο στο Ελληνικό, με συνθήματα όπως «δικά τους τα deadlines, δικοί μας οι νεκροί, πενθήμερο επτάωρο για να έχουμε ζωή» και «κέρδη βουτηγμένα, στων εργατών το αίμα».

Αμέσως μετά ,κράτησαν ενός λεπτού σιγή για τον συνάδελφό τους και άφησαν λουλούδια στο σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία καταγγέλλει τις συνθήκες εργασίας των οικοδόμων, αναφέροντας μεταξύ άλλων:
«Η κατάσταση στους χώρους δουλειάς συνιστά ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα εις βάρος των εργαζομένων. Η επιβολή της 13ωρης εργασίας, που επικύρωσε με νόμο στη Βουλή η κυβέρνηση, είναι το έδαφος για να πολλαπλασιαστούν τα εργοδοτικά εγκλήματα. Η μεγαλοεργοδοσία μετρά επιχειρηματικά σχέδια, μπίζνες και κερδοφορία και η εργατική τάξη σακατεμένους και σκοτωμένους εργαζόμενους. Αυτό είναι το «θαύμα» των επενδύσεων και της ανάπτυξης, που μπροστά στα κέρδη, η ζωή και η ασφάλεια των εργαζομένων δεν υπολογίζονται».
Υπενθυμίζεται ότι ο εργαζόμενος έχασε τη ζωή του το μεσημέρι του Σαββάτου μετά από πτώση από τον δεύτερο όροφο κτιριακής εγκατάστασης.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των συναδέλφων του, στο σημείο όπου εκτελούνταν εργασίες δεν υπήρχαν ούτε κουπαστές ούτε κιγκλιδώματα — στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται σε κάθε εργοτάξιο και τα οποία, εάν ήταν στη θέση τους, πιθανότατα θα είχαν αποτρέψει την πτώση.
