Live τώρα    
Χανιά / Η στιγμή που τα ΜΑΤ ρίχνουν χημικά στους αγρότες και στο συνεργείο της ΚΡΗΤΗ TV
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χανιά / Η στιγμή που τα ΜΑΤ ρίχνουν χημικά στους αγρότες και στο συνεργείο της ΚΡΗΤΗ TV

(INTIME)

Η οργή των αγροτών και κτηνοτρόφων της Κρήτης ξεχειλίζει και μεταφέρεται πλέον σε κάθε γωνιά του νησιού. Μετά τις δυναμικές συγκεντρώσεις στο Ηράκλειο, τα Χανιά έγιναν το νέο επίκεντρο έντασης, καθώς ομάδες παραγωγών επιχείρησαν να αποκλείσουν την πρόσβαση στο αεροδρόμιο της πόλης.

Αρχικά οι αγρότες κατευθύνθηκαν στην πύλη του αεροδρομίου για να διαμαρτυρηθούν, ωστόσο η αστυνομία δεν τους επέτρεψε, με αποτέλεσμα να πυροδοτηθεί ένταση.

Η κατάσταση ξέφυγε γρήγορα, με πετροπόλεμο, χρήση χημικών και κυνηγητό μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων της αστυνομίας έξω από τις εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι αγρότες αποφάσισαν απαγόρευση εισόδου και εξόδου από το αεροδρόμιο μέχρι 7 το πρωί, όταν και θα συνεδριάσουν. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε, ενώ η κατάσταση στο σημείο παραμένει έκρυθμη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, οι συμμετέχοντες στα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στην Κρήτη και συγκεκριμένα σε Ηράκλειο και Χανιά, με αγρότες να συγκρούονται με αστυνομικές δυνάμεις και κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση.

Όσοι έσπασαν την περίφραξη του αεροδρομίου και περιπολικά έχουν ταυτοποιηθεί.

 

Ο πρόεδρος της Παγκρήτιας Συντονιστικής Επιτροπής Κτηνοτρόφων και του Συλλόγου Ανωγείων, Βασίλης Μανουράς, ξεκαθάρισε το αυτονόητο: «Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο». Ωστόσο, έσπευσε να προσθέσει ότι οι αγρότες δεν έχουν άλλη επιλογή: «Είναι θέμα επιβίωσης». Ένα μήνυμα που συμπυκνώνει τη δυσφορία ενός ολόκληρου κλάδου που βλέπει το εισόδημά του να συρρικνώνεται και το μέλλον να σκοτεινιάζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με τις συντονιστικές επιτροπές να συζητούν τα επόμενα βήματα και με την οργή να φουντώνει, οι αγρότες της Κρήτης προσανατολίζονται πλέον σε κινητοποιήσεις «επ’ αόριστον». Στο πλευρό τους βρίσκεται και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων Ηρακλείου, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στη δυναμική ενός αγώνα που εξαπλώνεται σε όλο το νησί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0