Live τώρα    
Σχολεία / Σάλος με βιβλίο του Γυμνασίου - Εξισώνει τις οικογένειες που πεινάνε με Ρονάλντο και Μέσι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σχολεία / Σάλος με βιβλίο του Γυμνασίου - Εξισώνει τις οικογένειες που πεινάνε με Ρονάλντο και Μέσι

Βιβλία σε σχολεία
(INTIME NEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ)

Έγινε και από επί κυβέρνησης Μητσοτάκη καθώς σχολικό βιβλίο της Γ' Γυμνασίου εξισώνει την πείνα των φτωχών οικογενειών με τα προβλήματα των πολυεκατομμυριούχων ποδοσφαιριστών

Πρόκειται για το βιβλίο Οικονομικά που διδάσκεται στην Γ' Γυμνασίου και επιχειρεί να αναδείξει την έννοια της «στενότητας», ως θεμελιώδη οικονομική αρχή που σχετίζεται με την περιορισμένη διαθεσιμότητα πόρων.

Το παράδειγμα όμως είναι ατυχέστατο, καθώς συγκρίνει τις οικογένειες που παλεύουν να τα βγάλουν πέρα χωρίς φαγητό και ρεύμα, και πολυεκατομμυριούχους που δεν προλαβαίνουν να παίξουν ποδόσφαιρο και να συμμετάσχουν σε διαφημιστικά σποτ ταυτόχρονα.

Περιγραφή σχολικού βιβλίου

Συγκεκριμένα, στις σελίδες 11 και 12 αναγράφονται τα εξής απίθανα:

«Η ανεπάρκεια των συντελεστών παραγωγής και κατ’ επέκταση των αγαθών και υπηρεσιών λέγεται Στενότητα. Τόσο οι φτωχοί όσο και οι πλούσιοι αντιμετωπίζουν στενότητα. Οικογένειες και με τους δύο γονείς άνεργους για μεγάλο χρονικό διάστημα, στερούνται βασικών αγαθών όπως τροφής, ρουχισμού, συνεχούς παροχής ηλεκρικού ρεύματος κ.λπ. διότι οι γονείς δεν έχουν τα απαιτούμενα χρήματα για να τα εξασφαλίσουν. Ακόμα, όμως και πολυεκατομμυριούχοι δεν μπορούν να ικανοποιήσουν όλες τους τις ανάγκες. Ο πολυεκατομμυριούχος ποδοσφαιριστής θέλει να περάσει το Σαββατοκύριακό του παίζοντας ποδόσφαιρο και γυρίζοντας διαφημιστικό φιλμάκι, αλλά δεν μπορεί να κάνει και τα δύο ταυτόχρονα». 

Σχολικό βιβλίο
Σχολικό βιβλίο

Δείτε αναλυτικά το επίμαχο βιβλίο και διαβάστε τι αναφέρει το ΙΤΥΕ «Διόφαντος»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0