«Ο αγώνας μας είναι δικός μας και θα τον δώσουμε με αξιοπρέπεια, χωρίς εξαρτήσεις από κανέναν» τονίζει ο Σύλλογος Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών 2023, διαψεύδοντας ότι συνδέεται με κόμματα.
Ο σύλλογος που έχει ιδρυθεί από συγγενείς θυμάτων στα Τέμπη και έχει ως πρόεδρο τη Μαρία Καρυστιανού και αντιπρόεδρο τον Παύλο Ασλανίδη, ξεκαθαρίζει ότι έχει ως μοναδικό στόχο τη δικαιοσύνη και αυτός θα παραμείνει αδιαπραγμάτευτος.
«Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε προσπάθεια σύνδεσης του Συλλόγου μας με πολιτικές φιλοδοξίες ή κομματικές στρατηγικές. Η τραγωδία των Τεμπών δεν είναι πεδίο για πολιτικά παιχνίδια ούτε για προσωπικές προβολές. Ο πόνος μας δεν προσφέρεται για μικροπολιτικά οφέλη.
Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους –είτε πρόσωπα είτε φορείς– να σεβαστούν την ανεξαρτησία μας, την αξιοπρέπειά μας και τον σκοπό του Συλλόγου μας. Δεν θα δεχθούμε καμία παρέμβαση ή προσπάθεια χειραγώγησης του αγώνα μας» τονίζει ο Σύλλογος Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Προς κάθε ενδιαφερόμενο και την κοινή γνώμη
Ο Σύλλογος Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών 28-02-2023, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα θύματα της τραγωδίας, τις οικογένειές τους και την κοινωνία, δηλώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι:
ΟΥΔΕΠΟΤΕ θα πολιτευτούμε, ούτε θα δεχθούμε να εκπροσωπηθούμε από οποιοδήποτε κόμμα, πολιτικό σχηματισμό ή κομματικό θεσμό.
Η ίδρυση του Συλλόγου μας έχει έναν και μόνο σκοπό: τη διεκδίκηση δικαιοσύνης για τα θύματα της ανείπωτης αυτής τραγωδίας και την ανάδειξη της αλήθειας. Δεν επιδιώκουμε, ούτε θα επιτρέψουμε την πολιτική ή κομματική εκμετάλλευση του πόνου μας. Ο αγώνας μας είναι καθαρά κοινωνικός, ηθικός και ανεξάρτητος από κάθε πολιτική σκοπιμότητα.
Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε προσπάθεια σύνδεσης του Συλλόγου μας με πολιτικές φιλοδοξίες ή κομματικές στρατηγικές. Η τραγωδία των Τεμπών δεν είναι πεδίο για πολιτικά παιχνίδια ούτε για προσωπικές προβολές. Ο πόνος μας δεν προσφέρεται για μικροπολιτικά οφέλη.
Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους –είτε πρόσωπα είτε φορείς– να σεβαστούν την ανεξαρτησία μας, την αξιοπρέπειά μας και τον σκοπό του Συλλόγου μας. Δεν θα δεχθούμε καμία παρέμβαση ή προσπάθεια χειραγώγησης του αγώνα μας.
Ο Σύλλογος Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών 28-02-2023 είναι και θα παραμείνει μια ανεξάρτητη φωνή που διεκδικεί δικαιοσύνη, διαφάνεια και λογοδοσία για τα εγκληματικά λάθη που οδήγησαν στην απώλεια τόσων ανθρώπινων ζωών. Το μόνο που ζητάμε είναι να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι στη δικαιοσύνη και να αποδοθεί η αλήθεια στον ελληνικό λαό.
Τονίζουμε ότι η δικαιοσύνη είναι ο μοναδικός μας στόχος και αυτός θα παραμείνει αδιαπραγμάτευτος. Δε χρειαζόμαστε κανέναν “εκπρόσωπο” ούτε κανέναν “πολιτικό σωτήρα”. Ο αγώνας μας είναι δικός μας και θα τον δώσουμε με αξιοπρέπεια, χωρίς εξαρτήσεις από κανέναν.
Με τιμή,
Σύλλογος Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών 28-02-2023».
