Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.2°C24.1°C
2 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.7°C
2 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.3°C20.0°C
1 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.8°C22.2°C
2 BF 73%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C20.9°C
0 BF 46%
ΚΕΕΡΦΑ / Συλλαλητήριο και συναυλία κατά του ρατσισμού - To Σάββατο 22 Μάρτη στο Σύνταγμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΚΕΕΡΦΑ / Συλλαλητήριο και συναυλία κατά του ρατσισμού - To Σάββατο 22 Μάρτη στο Σύνταγμα

Ρατσισμός - φασισμός - πανό
(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Κάλεσμα σε συλλαλητήριο - συναυλία κατά του ρατσισμού και του φασισμού, καλούν συγγενείς θυμάτων της Πύλου και των Τεμπών, στο πλαίσιο της διεθνούς κινητοποίησης κατά του ρατσισμού το Σάββατο 22 Μαρτίου στο Σύνταγμα, ανακοίνωσε η ΚΕΕΡΦΑ – Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.

«Στις 22 Μάρτη, ξεσηκωνόμαστε σε όλο τον πλανήτη μετά την επάνοδο Τραμπ για να τσακίσουμε την απειλή του  φασισμού και να βάλουμε τέλος στις δολοφονίες των προσφύγων στα σύνορα. Να μην αφήσουμε την κυβέρνηση να συγκαλύψει τα εγκλήματα της στην Πύλο, τα Τέμπη και τα αστυνομικά τμήματα» τονίζεται στην ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ – Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.

Η ΚΕΕΡΦΑ σημειώνει επίσης ότι «είμαστε στο πλευρό των οικογενειών των προσφύγων που στις 14/6/2023 στην Πύλο είδαν να δολοφονούνται πάνω από 600 παιδιά, γονείς και αδέλφια τους και ζητάνε δικαιοσύνη. Είμαστε στο πλευρό των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών και της Πύλου που ενώνουν στις φωνές τους στις 22 Μάρτη για να μην περάσει η συγκάλυψη των εγκλημάτων. Γιατί οι ζωές όλων μετράνε!».

«Η κυβέρνηση με τις πολιτικές του ρατσισμού στρώνει το δρόμο στην ακροδεξιά και τους φασίστες, όπως στο βουλευτή της ΝΙΚΗς που κατέστρεψε έργα τέχνης» κατήγγειλε η ΚΕΕΡΦΑ.

«Στις 22 Μάρτη υψώνουμε τη φωνή μας για να κλείσουμε την πόρτα στην απειλή της ακροδεξιάς και του φασισμού, για να μην μετατραπούν οι μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους για την χρεοκοπία της κυβέρνησης της φτώχειας, του πολέμου, του σεξισμού, των καταστροφών, των ιδιωτικοποιήσεων που σκοτώνουν» καταλήγει η ΚΕΕΡΦΑ – Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.

Η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ

«Στις 22 Μάρτη, ξεσηκωνόμαστε σε όλο τον πλανήτη μετά την επάνοδο Τραμπ για να τσακίσουμε την απειλή του  φασισμού και να βάλουμε τέλος στις δολοφονίες των προσφύγων στα σύνορα.

Να μην αφήσουμε την κυβέρνηση να συγκαλύψει τα εγκλήματα της στην  Πύλο,  τα Τέμπη και τα αστυνομικά τμήματα.

Είμαστε στο πλευρό των οικογενειών των προσφύγων που στις 14/6/2023 στην Πύλο είδαν να δολοφονούνται πάνω από 600 παιδιά, γονείς και αδέλφια τους στην Πύλο και ζητάνε δικαιοσύνη. Είμαστε στο πλευρό των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών και της Πύλου που ενώνουν στις φωνές τους στις 22 Μάρτη για να μην περάσει η συγκάλυψη των εγκλημάτων. Γιατί οι ζωές όλων μετράνε!

Το Λιμενικό  ρυμούλκησε με σκοινί το πλοίο Adriana για να το διώξει προς την Ιταλία,  προκαλώντας τη βύθιση του. Για 15 ώρες, Λιμενικό και η Frontex δεν διέσωσαν τους 750 πρόσφυγες. Βρέθηκαν 82 σωροί και 102 μόνο επιζώντες.

Γι αυτό το έγκλημα, η δίκη στο Ναυτοδικείο είναι αναγκαίο να γίνει τώρα και να πάνε στη φυλακή οι δολοφόνοι.

Στις 22 Μάρτη, διαδηλώνουμε και απαιτούμε να καταργηθεί το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ που ακυρώνει το δικαίωμα στο άσυλο και ανοίγει το δρόμο για κλιμάκωση των ρατσιστικών δολοφονιών στα σύνορα της ΕΕ-φρούριο.

Απαιτούμε άσυλο, στέγη, χαρτιά για τους μετανάστες. Φιλοξενία σε σπίτια μέσα στις πόλεις και όχι αποκλεισμό σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.  Απαιτούμε ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες.

Η κυβέρνηση με τις πολιτικές του ρατσισμού  στρώνει το δρόμο στην ακροδεξιά και τους φασίστες, όπως στο βουλευτή της ΝΙΚΗς που κατέστρεψε έργα τέχνης.

Στις 22 Μάρτη υψώνουμε τη φωνή μας για να κλείσουμε την πόρτα στην απειλή της ακροδεξιάς και του φασισμού, για να μην μετατραπούν οι μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους για την χρεοκοπία της κυβέρνησης της φτώχειας, του πολέμου, του σεξισμού, των καταστροφών, των ιδιωτικοποιήσεων που σκοτώνουν.

Διεθνής ξεσηκωμός στις 22 Μάρτη ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό!

Διαδηλώσεις θα γίνουν σε ΗΠΑ , Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Βρετανία, Πολωνία, Δανία, Τσεχία, Καταλωνία, Ιαπωνία, Ν. Αφρική, Τυνησία, Καναδά, Κύπρος, Νορβηγία, Αυστρία, Ουγγαρία, Aυστραλία,  Πακιστάν, Συρία.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΣΕ:
Θεσσαλονίκη Αγ.Βενιζέλου 12μεσ, Χανιά Αγορά 12μεσ, Ηράκλειο Λιοντάρια, 12μεσ, Βόλος πλ.Αγίου Νικολάου 12μεσ, Γιάννενα περιφέρεια 12μεσ, Ξάνθη κεντρική πλατεία 12μεσ. Κομοτηνή κεντρική πλατεία 12μες, Πάτρα Πλατεία Γεωργίου 12μες.»

ΚΕΕΡΦΑ - αφίσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL