Η συνέλευση των εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ αποφάσισε στις 04/02/2025 τα εξής:
«Να προχωρήσουμε σε 48ωρη απεργία την Πέμπτη 6 και την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου διεκδικώντας την εξόφληση των μηνών Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου (δυόμισι μήνες) καθώς και την εξόφληση των παλαιών οφειλών.
Παράλληλα, εκφράζουμε τη μεγάλη ανησυχία μας για το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα η πληγή των οφειλών προς τους εργαζόμενους, όπως και του αβέβαιου μέλλοντος των δύο Μέσων, ΑΥΓΗΣ και ΚΟΚΚΙΝΟΥ, όχι μόνο παραμένει χαίνουσα, αλλά επιβαρύνεται από φαινόμενα εκφυλισμού στους δύο οργανισμούς. Κατασχετήρια εμφανίζονται την ώρα της συνέλευσης εργαζομένων που τα παραλαμβάνουν αναγκαστικά γιατί δεν υπάρχει στο κτήριο ουδείς εκπρόσωπος της διοίκησης να τα παραλάβει, ο διευθύνων σύμβουλος των εταιρειών μας παραπέμπει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ενημερωθούμε πότε θα πληρωθούμε, όμως ακόμη και όταν το πράττουμε η απάντηση για την καταβολή όχι μόνο δεν είναι καταφατική, αλλά δεν έχει έστω μια μελλοντική ημερομηνία εξόφλησης. Με αποτέλεσμα ήδη οι εργαζόμενοι να προετοιμαζόμαστε γεμάτοι αγωνία για την είσοδο στον τρίτο ή και τέταρτο μήνα απληρωσιάς.
Η θλιβερή παρόξυνση μιας λούπας πάνω στις πλάτες των εργαζομένων και την ιστορία της ΑΥΓΗΣ.
Την ίδια στιγμή το κλίμα ανασφάλειας εντείνεται από την περιρρέουσα φιλολογία για την είσοδο ιδιώτη επενδυτή στο μετοχικό κεφάλαιο των δύο εταιρειών, τη λεγόμενη “σύμπραξη” η οποία υφίσταται ως σενάριο χρηματοδότησης χωρίς την ίδια στιγμή να ενημερώνονται οι εργαζόμενοι για το περιεχόμενο της. Ονόματα ιδιοκτητών άλλων Μέσων με ποικίλη επιχειρηματική δραστηριότητα, από κατασκευαστικές μέχρι ποδοσφαιρικές ομάδες, περιφέρονται ως υποψήφιοι μνηστήρες, παρότι δια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου το ενδεχόμενο της πώλησης έχει αποκλειστεί.
Όμως, όπως εύλογα θα αναρωτιόταν κάθε εργαζόμενος ενόψει κομβικών αλλαγών στην εργασία του που θα επηρεάσουν τη ζωή του, ρωτάμε και εμείς: τι συμβαίνει τελικά στα αλήθεια; γιατί από το κλίμα επανεκκίνησης περάσαμε στην εντεινόμενη ανασφάλεια, το θολό τοπίο και τη στασιμότητα; η ομάδα έργου του ΣΥΡΙΖΑ για το σχέδιο βιωσιμότητας στην οποία κληθήκαμε να παρουσιάσουμε τις απόψεις μας ολοκλήρωσε τις εργασίες της; ελήφθησαν υπόψη οι παρατηρήσεις των εργαζομένων και σε ποιο βαθμό ενσωματώθηκαν στους σχεδιασμούς; Γιατί ενώ το σχέδιο θα παραδιδόταν στις 15 Ιανουαρίου σήμερα ακόμη δεν έχει παρουσιαστεί; που κατέληξε ως προς την εξεύρεση πόρων χρηματοδότησης η τελευταία πολιτική γραμματεία; πώς γίνεται να βρίσκονται πάντα χρήματα για τους μισθούς των εργαζομένων στον κομματικό μηχανισμό αλλά οι εργαζόμενοι στα Μέσα να μπαίνουν διαρκώς δυο και τρεις μήνες μέσα, ξέχωρα από τα παλαιά δεδουλευμένα των 10 μισθών; αλήθεια, εννοεί ο ισχυρός μέτοχος ότι θέλει την ΑΥΓΗ και το ΚΟΚΚΙΝΟ; ή τα θέλει χωρίς τους εργαζόμενους που σηκώνουν έναν αγώνα 7 μηνών τώρα για δουλειά, αξιοπρέπεια και με την απαίτηση να μην αλλοιωθεί η φυσιογνωμία και ο χαρακτήρας τους;
Για τις απαντήσεις αυτές, λοιπόν, καλούμε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Φαμέλλο σε συνάντηση με τους εργαζόμενους, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο της επόμενης μέρας για τα Μέσα “χωρίς σκιές και παρανοήσεις”- όπως ακριβώς δεν ήθελε να συμβεί η νέα ηγεσία και για αυτό μας επισκέφθηκε άμεσα στα γραφεία μας για να ανακοινώσει την εκκίνηση αποπληρωμής των δεδουλευμένων προτού αναστείλουμε τις κινητοποιήσεις μας τον περασμένο Δεκέμβρη.
Υπενθυμίζουμε τέλος προς όσους και όσες έχουν κάτι σχετικό στο μυαλό τους, πως οι παρελκυστικές τακτικές στο πολύ πρόσφατο παρελθόν δεν κατάφεραν να μας εξαντλήσουν, το αντίθετο, τις πλήρωσε με πολιτικό κόστος ο αποστολέας τους.
Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ»