Οι ορεινές περιοχές της χώρας έχουν ντυθεί στα λευκά, καθώς η κακοκαιρία πλήττει έντονα πολλές περιοχές.
Η Δημοτική Ενότητα Αβίας του Δήμου Δυτικής Μάνης Κιτριές κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, λόγω των σοβαρών ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία στις υποδομές.
Κλιμάκια μηχανικών της περιφέρειας βρίσκονται στην περιοχή και πραγματοποιούν αυτοψίες για την αποτίμηση των ζημιών σε κατοικίες και επιχειρήσεις. Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης θα ισχύσει έως τις 13 Φεβρουαρίου.
Στη Θεσσαλονίκη τα προβλήματα εντοπίζονται ιδιαίτερα στο τμήμα Άγιος Πρόδρομος -Παλαιοχώρα, όπου δύο μεγάλα φορτηγά που δεν έφεραν αλυσίδες ακινητοποιήθηκαν προκαλώντας την κινητοποίηση της Τροχαίας.
Τα εκχιονιστικά που μέχρι το μεσημέρι ήταν σταθμευμένα δεξιά κι αριστερά μάλλον επέστρεψαν στην βάση τους με αποτέλεσμα τα προβλήματα να εντείνονται, καθώς οι καιρικές συνθήκες επιδεινώνονται, με έντονη χιονόπτωση και πυκνή ομίχλη, σύμφωνα με το voria.
H κυκλοφορία των οχημάτων σε πολλά σημεία του Εθνικού και επαρχιακού Οδικού δικτύου στη Θεσσαλονίκη γίνεται μόνο αντιολισθητικές αλυσίδες.
Κανονικά θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία του δήμου Ωραιοκάστρου αύριο, Τετάρτη 15 Ιανουαρίου, μετά από τις δύο ημέρες που παρέμειναν κλειστά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Από την απόφαση του δήμου εξαιρείται ο Παιδικός Σταθμός Μελισσοχωρίου, ο οποίος θα παραμείνει κλειστός, αναφέρει το makthes.
Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο πολλά σχολεία στους νομούς Φλώρινας και Έβρου, σύμφωνα με την ΕΡΤ.