Live τώρα    
Εξάρχεια - Μετρό / Αρνούνται να εφαρμόσουν την απόφαση δικαστηρίου για απομάκρυνση των λαμαρινών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εξάρχεια - Μετρό / Αρνούνται να εφαρμόσουν την απόφαση δικαστηρίου για απομάκρυνση των λαμαρινών

Άνθρωποι μπροστα σε λαμαρίνες
facebook/oxi_metro.stin.plateia.exarcheion

Στην καταγγελία ότι η ο μηχανικός της ΕΡΕΤΒΟ αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών για απομάκρυνση των λαμαρινών με σκοπό την απελευθέρωση του πεζόδρομου της οδού Θεμιστοκλέους στην πλατεία Εξαρχείων όπου κατασκευάζεται ο σταθμός μετρό, προχώρησε η συνέλευση κατοίκων «Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πρωί της Πέμπτης, μετά από 38 ημέρες μη συμμόρφωσης των εταιριών Ελληνικό Μετρό και ΕΡΕΤΒΟ με την απόφαση της Δικαιοσύνης η οποία τις υποχρεώνει να απελευθερώσουν τον πεζόδρομο, ώστε «να επιτρέπεται η ακώλυτη πρόσβαση οχημάτων εκτάκτου ανάγκης (λχ πυροσβεστικών οχημάτων και ασθενοφόρων)», ξεκίνησε η διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης της απόφασης παρουσία δικαστικής επιμελήτριας.

Ωστόσο όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι μηχανικός της ΕΡΕΤΒΟ αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση του δικαστηρίου και αναμένονται οι υπεύθυνοι της Ελληνικό Μετρό.

Υπενθυμίζεται ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με απόφασή του υποχρεώνει τις εταιρίες ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΕΡΕΤΒΟ και ΑΒΑΞ «να αναστείλουν την επέκταση του εργοταξίου σε όλο το μήκος της οδού Θεμιστοκλέους ή εφόσον αυτό έχει λάβει ήδη χώρα, να απελευθερώσουν τον πεζόδρομο, σε κάθε περίπτωση, στο μέτρο που να επιτρέπεται η ακώλυτη πρόσβαση οχημάτων εκτάκτου ανάγκης (λχ πυροσβεστικών οχημάτων και ασθενοφόρων)».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σημειώνεται ότι σημαντικό τμήμα του φακέλου που κατατέθηκε στη δικαιοσύνη από τους κατοίκους αφορούσε στην τεκμηρίωση της καταπάτησης του ελάχιστου ελεύθερου χώρου, πλάτους των 3,5 μέτρων που ορίζει ο νόμος για τη διέλευση οχημάτων ασφαλείας, μέσω φωτογραφιών, υπομνημάτων μηχανικών, τοπογραφικών αποτυπώσεων και επίσημων εγγράφων της πυροσβεστικής που πιστοποιούν την αδυναμία προσέγγισης των οχημάτων πυρόσβεσης.

Τον περασμένο Μάιο μετά την αιφνιδιαστική κίνηση επέκτασης της περίφραξης του εργοταξίου στην πλατεία Εξαρχείων, η πυροσβεστική υπηρεσία, ανταποκρινόμενη σε σχετικό ερώτημα των κατοίκων, εξέτασε και εντόπισε σοβαρά ζητήματά ασφάλειας τόσο όσων μένουν στην περιοχή όσο και των θαμώνων της πλατείας.

Συγκεκριμένα, η πυροσβεστική σημείωνε μεταξύ άλλων ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς «η είσοδος πυροσβεστικών οχημάτων από τις οδούς Αραχώβης και Μεταξά είναι αδύνατη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0