Live τώρα    
32°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
32 °C
30.4°C35.2°C
3 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
32 °C
28.5°C34.4°C
4 BF 39%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
32 °C
32.1°C37.0°C
3 BF 28%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
30 °C
29.8°C31.1°C
2 BF 42%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
32 °C
32.3°C32.3°C
4 BF 27%
Κύκλωμα εφοριακών Χαλκίδα / Εσωτερικό έλεγχο στις ΔΟΥ διέταξε η ΑΑΔΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κύκλωμα εφοριακών Χαλκίδα / Εσωτερικό έλεγχο στις ΔΟΥ διέταξε η ΑΑΔΕ

Το κτίριο της ΔΟΥ Χαλκίδας
(screenshot/ΕΡΤ)

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής έδωσε εντολή για εσωτερικό έλεγχο επί της διαδικασίας επιστροφών φόρων και χορήγησης αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας, μετά την υπόθεση διαφθοράς στην ΔΟΥ Χαλκίδας.

Σε πρώτη φάση ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί τόσο στις ΔΟΥ, δειγματοληπτικά, από όλη την Ελλάδα, όσο και στο κεντρικό σύστημα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΑΑΔΕ συνεχίζει τον έλεγχο στην ΔΟΥ Χαλκίδας εξετάζοντας και αναλύοντας όλα τα αρχεία, δεδομένης και της εντολής του κ. Πιτσιλή για έλεγχο σε βάθος πενταετίας.

Ακόμα, οι υποθέσεις ελέγχου μεταφέρονται από την ΔΟΥ Χαλκίδας, στα ελεγκτικά κέντρα της Αττικής, ενώ οι ελεγκτές της συγκεκριμένης υπηρεσίας εντάσσονται στα ΕΛΚΕ Αττικής, χωρίς όμως να ελέγχουν υποθέσεις φορολογουμένων της Εύβοιας. Στα ΕΛΚΕ Αττικής εντάσσεται και το σύνολο των υπαλλήλων της συγκεκριμένης Εφορίας.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι πέντε από τους επτά κατηγορούμενους

Την ίδια ώρα, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι πέντε από τους επτά κατηγορούμενους του κυκλώματος, ενώ στο στόχαστρο των αρχών έχουν μπει άλλα οκτώ άτομα.

Στους πέντε κατηγορούμενους επιβλήθηκαν συγκεκριμένα οι όροι απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, καταβολής χρηματικών εγγυήσεων και υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα δυο φορές τον μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η προϊσταμένη και μια υπάλληλος της ΔΟΥ Χαλκίδας πήραν τον δρόμο για τη φυλακή, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Σημειώνεται ότι οι επτά συλληφθέντες βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα βαρύ κατηγορητήριο, καθώς μεταξύ άλλων, αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία, παράβαση καθήκοντος, εκβίαση, δωροδοκία και όπλα.

Η εμπλοκή των υπολοίπων οκτώ ατόμων έχει προκύψει μέσα από τις συνομιλίες. Έχει σχηματιστεί ήδη δικογραφία αλλά δεν συνελήφθησαν γιατί είχε παρέλθει το αυτόφωρο. Πρόκειται για έναν ακόμα υπάλληλο της Εφορίας Χαλκίδας και άλλους 7 ιδιώτες που αντιμετωπίζουν κατηγορίες δωροδοκίας υπαλλήλων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL