Live τώρα    
31°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
31 °C
28.3°C32.9°C
3 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
24.7°C32.7°C
3 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
27 °C
26.6°C32.6°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
27.8°C30.2°C
4 BF 48%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
31 °C
29.5°C30.9°C
0 BF 33%
Κύκλωμα εφοριακών Χαλκίδα / Επιχειρηματίας έξω από τη ΔΟΥ με «φακελάκι» 10.000 ευρώ - Βίντεο ντοκουμέντο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κύκλωμα εφοριακών Χαλκίδα / Επιχειρηματίας έξω από τη ΔΟΥ με «φακελάκι» 10.000 ευρώ - Βίντεο ντοκουμέντο

Το θύμα της σπείρας εφοριακών με τον φάκελο στα χέρια
SCREENSHOT

Το τελευταίο θύμα του κυκλώματος εφοριακών στη Χαλκίδα, που εκβίαζαν και αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά από επιχειρηματίες, καταγράφει ντοκουμέντο που βλέπει το φως της δημοσιότητας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα πλάνα που πρόβαλε το Mega φαίνεται επιχειρηματίας την ώρα που φτάνει στη ΔΟΥ, να κρατά στα χέρια του έναν λευκό φάκελο, ο οποίος σημειώνεται ότι βρέθηκε αργότερα στο γραφείο της διοικήτριας.

Αμέσως μετά τον πλησίασαν αστυνομικοί, με τον ίδιο να τους αποκαλύπτει ότι στον φάκελο υπήρχαν 10.000 ευρώ σε μετρητά που κατέληξαν στην προϊσταμένη της ΔΟΥ, μετά τον εκβιασμό που είχε υποστεί από τα μέλη της σπείρας.

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη επτά ατόμων, μεταξύ αυτών και της διευθύντριας της ΔΟΥ Χαλκίδας, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα 6 άτομα  (λογιστές – διεκπεραιωτές). 

Από τις έρευνες προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης  προέβαιναν σε διευκολύνσεις, παραλείψεις ή πράξεις διαδικασιών εφοριακής αρμοδιότητας που αντίκειται στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα ως υπάλληλοι, καθώς και σε εκβιάσεις επιχειρηματιών, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, απαιτώντας χρηματικά ποσά ως αντίτιμο, ώστε να διεκπεραιωθούν φορολογικές τους εκκρεμότητες.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η αρχηγός της οργάνωσης, προϊστάμενη των υπαλλήλων, είχε αναλάβει το συντονισμό τη λήψη και τη διανομή στα υπόλοιπα μέλη των χρηματικών ποσών. Παράλληλα, εξασφάλιζε κατάλληλες πληροφορίες σχετικά με εταιρείες, για τη συνέχιση της εγκληματικής τους δράσης, ενώ επικοινωνούσε με την υποομάδα.

Από τις έρευνες μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί -17- περιπτώσεις εκβιασμών, από τις οποίες η οργάνωση αποκόμισε παράνομο όφελος ύψους -95.600- ευρώ, σε διάστημα τριών μηνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL