Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
19.6°C25.9°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.5°C23.4°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.3°C21.0°C
1 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 79%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.9°C19.6°C
0 BF 77%
Κύκλωμα εφοριακών Χαλκίδα / Αποκαλυπτικοί διάλογοι - «Έχει στην τράπεζα 75.000» - Το «τεφτέρι» που τους καίει
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κύκλωμα εφοριακών Χαλκίδα / Αποκαλυπτικοί διάλογοι - «Έχει στην τράπεζα 75.000» - Το «τεφτέρι» που τους καίει

Αποκαλυπτικές του τρόπου δράσεις του κυκλώματος των εφοριακών στη Χαλκίδα, τα μέλη του οποίου συνελήφθησαν για διαφθορά, εκβιασμούς και χρηματισμό, αποτελούν οι τηλεφωνικές συνομιλίες που έρχονται στη δημοσιότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδικότερα, κοριοί των αστυνομικών κατέγραψαν συνομιλία της προϊσταμένηw της εφορίας η οποία φέρεται να συνομιλεί με τον λογιστή ο οποίος είναι μεταξύ των συλληφθέντων.

Στη συνομιλία που δημοσιεύει το Open tv οι δύο συλληφθέντες συζητούν για το ότι αποκτούν πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς ατόμων προκειμένου να αποκτήσουν πλούσιο πελατολόγιο.

Προϊσταμένη: Ο (…) έχει τράπεζα 75.000, ανοίξαμε τους λογαριασμούς.

Λογιστής: Πόσα έχει;

Προϊσταμένη: 75.

Λογιστής: Α έχει λεφτουδάκια.

Προϊσταμένη: Έχει λεφτουδάκια.

Λογιστής: Και 600 που θα πάρει;

Προϊσταμένη: Ναι έχει.

Λογιστής: Μήπως πρέπει να πάρουμε την υπόθεση;

Η 50χρονη διευθύντρια της εφορίας στη Χαλκίδα φέρεται να εντόπιζε τους επιχειρηματίες-στόχους από τους οποίους απαιτούσε μεγάλα χρηματικά ποσά, είτε απειλώντας να μπλοκάρει επιστροφές από την εφορία, είτε υποσχόμενη να μην προχωρήσει στην είσπραξη οφειλών.

Την ίδια στιγμή στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκεται και ένα «τεφτέρι» το οποίο φέρεται να χρησιμοποιούσε η προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας καταγράφοντας ονόματα «συνεργατών», ημερομηνίες και χρηματικά ποσά.

Υπενθυμίζεται η αποκάλυψη του κυκλώματος ξεκίνησε μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα στην αστυνομία πριν από περίπου έξι μήνες.

Στην καταγγελία αναφερόταν ότι οι εφοριακοί της ΔΟΥ Χαλκίδας ζητούσαν εκβιαστικά χρήματα που ξεκινούσαν από 4.000 ευρώ και έφταναν τις 10.000 ευρώ.

«Έχω πέσει θύμα των εφοριακών Χαλκίδας, με εκβίασαν και μάλιστα παρέδωσα το ποσό των 5.000 ευρώ. Οι συνεννοήσεις έγιναν στο γραφείο μιας υπαλλήλου της εφορίας» ανέφερε χαρακτηριστικά το ανώνυμο τηλεφώνημα στην ΕΛΑΣ. Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί αφού προχώρησαν στην άρση του τηλεφωνικού απορρήτου συγκεκριμένων τηλεφωνικών αριθμών προχώρησαν στις συλλήψεις

Υπενθυμίζεται ότι στο γραφείο της προϊσταμένης της ΔΟY Χαλκίδας εντοπίστηκε φάκελος με μεγάλο χρηματικό ποσό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια, η οποία σύμφωνα με τη δικογραφία φέρεται να είχε ηγετικό ρόλο στο κύκλωμα των εκβιαστών, χρησιμοποιούσε κινητό τηλέφωνο με στοιχεία άλλου ατόμου.

Αναφορικά με τη δράση του κυκλώματος ενώ η διευθύντρια της εφορίας Χαλκίδας ισχυρίστηκε ότι όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Σεπτέμβρη το «τεφτέρι» τη διέψευσε καθώς υπάρχουν σημειώσεις και ονόματα ήδη από το 2020.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η ίδια δήλωσε στους αστυνομικούς ότι την παρέσυραν οι υπάλληλοι, οι οποίοι είχαν ήδη στήσει παράνομο κύκλωμα, αναφέροντας ότι εκείνη άρχισε να εργάζεται στην εν λόγω ΔΟΥ από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Όπως ισχυρίζεται, τότε της είπαν οι υπόλοιποι υπάλληλοι που εμπλέκονται στην υπόθεση ότι «έτσι λειτουργεί η υπηρεσία» και ότι θα έπρεπε να συνταχθεί με τις παράνομες πράξεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη σύλληψη των μελών του κυκλώματος αποκαλύφθηκε ότι η δράση του ήταν κοινό μυστικό στους επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής της Χαλκίδας.

Τέλος, έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι τον περασμένο Φεβρουάριο η ίδια διευθύντρια της εφορίας βραβεύτηκε από τον υφυπουργό Εργασίας, Βασίλη Σπανάκη και τη βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη σε εκδήλωση κοπής της πίτας του 9ου Περιφερειακού Τμήματος Αν. Στερεάς Ελλάδας του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL