Live τώρα    
27°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
27 °C
25.2°C27.4°C
2 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.9°C24.9°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.0°C22.1°C
1 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.8°C26.5°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C26.2°C
0 BF 56%
Παίδων Αγία Σοφία / Έκθετος ο Γεωργιάδης - 3.000 παιδιά στη λίστα αναμονής για χειρουργείο (βίντεο)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παίδων Αγία Σοφία / Έκθετος ο Γεωργιάδης - 3.000 παιδιά στη λίστα αναμονής για χειρουργείο (βίντεο)

Νοσηλευτικό προσωπικό στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Τρεις χιλιάδες παιδιά βρίσκονται στη λίστα αναμονής για να χειρουργηθούν στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, αποκάλυψε η παιδοχειρουργός Δρ. Αγγελική Κρικρή και ενώ λόγω ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τα τακτικά χειρουργεία αναμένεται να σταματήσουν στις 31 Μαΐου, δηλαδή, από 1η Ιουνίου μπαίνει λουκέτο στα τακτικά χειρουργεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μιλώντας στο Kontra η  παιδοχειρουργός Δρ. Αγγελική Κρικρή, επεσήμανε ότι το υπουργείο Υγείας προσπαθεί με τεχνητό τρόπο να μειώσει τη λίστα αναμονής για χειρουργείο, προωθώντας παιδιά που πρέπει να χειρουργηθούν προς το νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου» και το Παίδων Πεντέλης.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε, επιλέγονται προκειμένου να προωθηθούν για χειρουργείο σε άλλα νοσοκομεία άρρωστα παιδιά «από τις πιο ευπαθείς, αδύναμες και ευάλωτες ομάδες, χωρίς να ξέρουν ποιος είναι ο χειρουργός τους γιατί έκλειναν τηλεφωνικά το ραντεβού τους μέσω του 1535..

Η παιδοχειρουργός Δρ. Αγγελική Κρικρή με δηκτικό τρόπο σχολίασε και τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη περί ένταξης της τεχνητής νοημοσύνης στα δημόσια νοσοκομεία λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Μέχρι να βάλουμε την τεχνητή νοημοσύνη θα παρακαλούσα πολύ στο Παίδων Αγία Σοφία να αγοράσουν  έναν λαπαροσκοπικό πύργο που έχουμε ακόμα τον ίδιο που έκανα εγώ ειδικότητα το 2000 πριν από 24 χρόνια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL