Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.3°C23.5°C
2 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.6°C23.9°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
19.0°C20.9°C
1 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.5°C26.5°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.9°C22.4°C
4 BF 64%
Υπουργείο Εσωτερικών / Νέα τροπή στην υπόθεση διάρρηξης - Έρευνα και από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπουργείο Εσωτερικών / Νέα τροπή στην υπόθεση διάρρηξης - Έρευνα και από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ
in.gr

Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η χθεσινή διάρρηξη στο γραφείο του προϊστάμενου της διεύθυνσης εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, την ημέρα που το ΥΠΕΣ παρέδωσε στις αρχές του πόρισμα για το σκάνδαλο Ασημακοπούλου με τη μαζική διαρροή προσωπικών δεδομένων εκλογέων προς την ευρωβουλευτή της ΝΔ. Παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ με διαδοχικές του ανακοινώσεις έχει ζητήσει απαντήσεις από την κυβέρνηση, αυτή επί σχεδόν μία μέρα τηρούσε στάση σιωπής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πρώτη επίσημη ενημέρωση ήρθε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας το οποίο με μία λιτή ανακοίνωση τοποθετήθηκε, δημιουργώντας όμως περισσότερα ερωτήματα. Και αυτό γιατί αναφέρει ότι προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Και αυτό γιατί η παρουσία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δείχνει ότι υπάρχουν εύλογοι φόβοι για κλοπή ευαίσθητων δεδομένων από τους υπολογιστές. Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ζητά τα αυτονόητα: Τι εκλάπη και εάν έχουν υπεξαιρεθεί προσωπικά δεδομένα.

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει επίσης ότι «για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ για τα αποτελέσματα των ερευνών θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Από το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι σχετικά με καταγγελία που έγινε στο Τμήμα Ασφάλειας Ακροπόλεως, η οποία αφορά σε διάρρηξη σε χώρους όπου στεγάζεται η Διεύθυνση εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών, την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ για τα αποτελέσματα των ερευνών θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Τι λέει το υπουργείο Εσωτερικών

Με σημαντική καθυστέρηση τοποθετήθηκε το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο να χαμηλώσει το θεμα, λέγοντας ότι κατά τους ελέγχους που έκανε «δεν έχει προκύψει έως τώρα κάποιο στοιχείο».

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει:

«Κατά τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 26 Απριλίου υπήρξε καταγγελία η οποία αφορά σε φερόμενη διάρρηξη στο γραφείο του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Εκλογών το οποίο εδρεύει επί της οδού Ευαγγελιστρίας. Η είσοδος στο συγκεκριμένο κτήριο φυλάσσεται από ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, ενώ κατά την είσοδο των επισκεπτών πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.

Αμέσως εκλήθη η Αστυνομία προκειμένου να διερευνήσει τα πραγματικά περιστατικά. Από την πλευρά του Υπουργείου Εσωτερικών ενεργοποιήθηκαν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, σε επίπεδο ασφάλειας δικτύων, ηλεκτρονικών μέσων και ελέγχων από το Τμήμα Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου, και δεν έχει προκύψει έως τώρα κάποιο στοιχείο.

Η έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το Υπουργείο Εσωτερικών εργάζεται απερίσπαστα για τη διενέργεια των εκλογών με τον άψογο τρόπο που πραγματοποιούνται όλα τα προηγούμενα χρόνια στη χώρα μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL