Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.1°C23.2°C
5 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C22.7°C
5 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.7°C19.4°C
4 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.3°C22.8°C
5 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.8°C21.9°C
4 BF 26%
Ζωή Κωνσταντοπούλου / Μήνυσε την πρόεδρο δικαστηρίου λέγοντας ότι «παίρνει εντολές» από τον Μπέο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ζωή Κωνσταντοπούλου / Μήνυσε την πρόεδρο δικαστηρίου λέγοντας ότι «παίρνει εντολές» από τον Μπέο

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου
EUROKINISSI (Φωτογραφία αρχείου)

Ένταση επικράτησε στα δικαστήρια του Βόλου με αφορμή μήνυση δημοτικών συμβούλων της παράταξης Μπέου σχετικά «πρόκληση επεισοδίων» σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης το 2017.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το gegonota.news όταν η συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε στην έδρα πώς ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων, Αριστείδης Φραγκουδάκης, αισθάνθηκε αδιαθεσία λόγω υπέρτασης και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ακολούθησε έντονος διάλογος μεταξύ της κας Κωνσταντοπούλου και της προέδρου του Δικαστηρίου, επειδή δόθηκαν μόλις δύο λεπτά για να καταθέσει την δήλωση της. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε την πρόεδρο πως εκείνη προκάλεσε νωρίτερα ακραία ένταση, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο νοσοκομείο ο Αρ. Φραγκουδακης.

«Διεκδίκησε τα δικαιώματα του και ηθελημένα του προκαλέσατε βλάβη. Στοχοποιήσατε κατηγορουμένους για πολλοστή φορά. Είστε το δικαστήριο του δημάρχου», δήλωσε η Ζ. Κωνσταντοπούλου και υπέβαλε γραπτό αίτημα ζητώντας να ενημερωθεί γιατί εξετάστηκαν πέντε μάρτυρες χωρίς να είναι η ίδια παρούσα.

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος η Ζ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε απευθυνόμενη στην πρόεδρο: «Συμπεριφέρεστε ως δικαστής που λαμβάνει εντολές από τον Αχ. Μπέο και περιφρονεί τους κατηγορουμένους», σημείωσε χαρακτηριστικά και ζήτησε να διακοπεί η δίκη ώστε να διαπιστωθεί η κατάσταση υγείας του Αρ. Φραγκουδάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ζ. Κωνσταντοπούλου κάλεσε την πρόεδρο του δικαστηρίου να δηλώσει την σχέση της με τον Βασίλη Ζαχείλα ο οποίος άνηκε στην παράταξη του Αχ. Μπέου πριν παραιτηθεί αφού πρώτα ξυλοκόπησε τον δημοτικό σύμβουλο του ΚΚΕ Κ. Γαργάλα.

Παράλληλα η κα Κωνσταντοπούλου ζήτησε από την πρόεδρο να απέχει από το δικαστήριο γιατί, όπως είπε, έχει μεροληψία υπέρ του Αχ. Μπέου. «Είστε ακραία υποτελής στη δημοτική αρχή», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου απευθυνόμενη στην πρόεδρο της έδρας.

Ακολούθησε η έκρηξη του εισαγγελέα της έδρας σε βάρος της Ζωής Κωνσταντοπούλου για το αίτημα αποχής της προέδρου, με την Ζ. Κωνσταντοπούλου να δηλώνει ότι θα υποβάλει μήνυση κατά της προέδρου γιατί παραβιάζει το καθήκον της και εκτρέπεται σε δικονομικές εντολές προς υπεράσπιση.

Μετά από διακοπή 10 λεπτών για την υποβολή της μήνυσης η πρόεδρος της έδρας ζήτησε να ενημερωθεί από το Τμήμα Μηνύσεων εάν κατατέθηκε μήνυση εναντίον της και η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε πως η πρόεδρος γελοιοποιεί την διαδικασία.

Η ίδια υπέβαλλε αίτημα εξαίρεσης της προέδρου και την κατήγγειλε επίσης για το γεγονός ότι κάλεσε τις αστυνομικές δυνάμεις. Επίσης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης και της εισαγγελέα της έδρας και δήλωσε πως δεν αναγνωρίζει την πρόεδρο ως δικαστή, με αποτέλεσμα να διακοπή και πάλι η δίκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL