Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.3°C17.8°C
4 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.6°C17.0°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C18.8°C
3 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
2 BF 39%
Κακοκαιρία / Σε Καρδίτσα και Σκόπελο καταγράφηκαν πάνω από 100 χιλιοστά βροχής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κακοκαιρία / Σε Καρδίτσα και Σκόπελο καταγράφηκαν πάνω από 100 χιλιοστά βροχής

Λίμνη Κάρλα
ΛΙΜΝΗ ΚΑΡΛΑ - ΒΡΟΧΗ ΣΤΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΑ ΠΑΡΑΚΑΡΛΙΑ (EUROKINISSI)

Κακοκαιρία ήταν και πάει, όπως φαίνεται από τα νεότερα στοιχεία του meteo.gr, αφού σύμφωνα και με όσα δήλωσε ο Μετεωρολόγος και Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Περιβάλλοντος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Κώστας Λαγουβάρδος στον ραδιοσταθμό "Στο Κόκκινο 105.5", την επόμενη εβδομάδα αναμένεται ο καιρός να επιστρέψει στις αφύσικες υψηλές θερμοκρασίες στις οποίες μάς έχει συνηθίσει, με την νότια χώρα να παρουσιάζει τις μεγαλύτερες τιμές βαθμών Κελσίου.

Παράλληλα, το ευτυχές είναι ότι η εβδομάδα που έρχεται δεν θα είναι τόσο ξηρή όσο οι προηγούμενες, καθώς αναμένεται να πέσουν βροχές κατά τόπους στην επικράτεια.

Σίγουρα, όμως, οι βροχές και οι καταιγίδες που έπληξαν το προηγούμενο εικοσιτετράωρο διάφορες περιοχές της χώρας δημιούργησαν προβλήματα, αφού αρκετοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, όπως στην Καρδίτσα όπου χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας προκειμένου να ρυθμίσει ή να σταματήσει την κυκλοφορία των οχημάτων.

Οι κάτοικοι του Πηλίου και του Βόλου χτυπήθηκαν από ισχυρή βροχή και χαλαζόπτωση, πλημμυρίζοντας δρόμους και στενά σε Ζαγορά, Μηλιές και άλλα χωριά, ξυπνώντας φόβους για επανάληψη των πλημμυρών του περασμένου φθινοπώρου. Ισχυρή καταιγίδα έπληξε και τα νησιά των Βορείων Σποράδων, Σκιάθο και Σκόπελο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα παραπάνω αποτυπώνονται στο άρθρο που δημοσίευσαν οι μετεωρολόγοι Α. Καραγιαννίδης και Κ. Λαγουβάρδος στο meteo.gr, σύμφωνα με το οποίο ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, σημειώθηκαν κατά τόπους από το μεσημέρι της Παρασκευής 19/04 έως το πρωί του Σαββάτου 20/04. Στις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και σε συμφωνία με τις προγνώσεις, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν σε Θεσσαλία και Σποράδες.

Έτσι, το μέγιστο ύψος βροχής έως το πρωί του Σαββάτου 20/04 καταγράφηκε στη Γλώσσα Σκοπέλου (119 χιλιοστά) και ακολούθησε η πόλη της Καρδίτσας (117 χιλιοστά). Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζεται το αθροιστικό ύψος υετού από την Παρασκευή 19/04 έως και το πρωί του Σαββάτου 20/40 και ενδεικτικά τα ακριβή ύψη σε επιλεγμένους σταθμούς του δικτύου.

Πίνακας με τα αθροιστικά ύψη βροχής, 20/04/2024
meteo.gr

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ώρες, τα φαινόμενα αναμένεται να περιοριστούν σταδιακά στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και να εξασθενήσουν.

Πάντως, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, δεν έχουν καταγραφεί ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δεν έχει δεχτεί καμία κλήση για άντληση υδάτων και για απεγκλωβισμό ατόμων παρά μόνο για κοπές δέντρων σε κάποιες περιοχές της χώρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL