Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.9°C22.6°C
3 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.3°C22.6°C
3 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.7°C25.4°C
4 BF 47%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C20.4°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.5°C21.9°C
3 BF 33%
Αφρικανική σκόνη / Δίχασε τους μετεωρολόγους – Οι προγνώσεις και οι αιχμές Κολυδά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αφρικανική σκόνη / Δίχασε τους μετεωρολόγους – Οι προγνώσεις και οι αιχμές Κολυδά

Αφρικανική σκόνη
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Οι διαφωνίες στους μετεωρολόγους καλά κρατούν σχετικά με τα καιρικά φαινόμενα των επόμενων ημερών. Η σκόνη στάθηκε σήμερα η αφορμή για το νέο διαδικτυακό «τσακωμό».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με meteo και τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, «η γενική ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα ευνοήσει τη μεταφορά σκόνης από τα βορειοανατολικά προς τη χώρα μας με αποτέλεσμα τη σχετική αύξηση των συγκεντρώσεών της από το μεσημέρι της Πέμπτης 11/04».

Χάρτης
meteo.gr

Μάλιστα, κατά το meteo.gr «οι αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης θα διατηρηθούν μέχρι το Σαββατοκύριακο 13-14/04. Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται ενδεικτικά οι εκτιμώμενες συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικής σκόνης, κατά τη διάρκεια των βραδινών  ωρών της Πέμπτης 11/04».

Για την παραπάνω πρόγνωση τοποθετήθηκε με ανάρτησή του στα social media ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Θοδωρής Κολυδάς τονίζοντας ότι δεν αναμένει καμία ανατροπή στην συγκέντρωση σκόνης τις επόμενες μέρες.

Χωρίς να κατονομάζει, ο Θοδωρής Κολυδάς σε ειρωνικό ύφος έγραψε «Ποια σκόνη;», Μου ζητήθηκε να μιλήσω για την σκόνη που «έρχεται».

Και συνέχισε «όμως ούτε ο αξιόπιστος Copernicus, αλλά ούτε και ο έγκυρος Skiron μας δίνουν κάποια αξιόλογα ποσά σκόνης, ώστε να προβούμε σε ανακοινώσεις. Και όλα αυτά με μελτέμι αύριο στα 8 μποφόρ».

«Η μεταφορά σκόνης πρέπει να προβάλλεται μόνο όταν οι συγκεντρώσεις είναι μεγάλες και κατά την προσωπική μου άποψη έτσι όπως έχει προβληθεί το θέμα προκαλεί περισσότερο ανησυχία παρά ενημέρωση των πολιτών» ανέφερε ο Θοδωρής Κολυδάς.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL