Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.0°C21.2°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.1°C20.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
21.0°C22.0°C
4 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.7°C19.9°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
17.4°C20.9°C
2 BF 40%
Πάτρα / Κατάληψη επ' αόριστον στο δημαρχείο από συμβασιούχους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πάτρα / Κατάληψη επ' αόριστον στο δημαρχείο από συμβασιούχους

Δημαρχείο Πάτρα - Κατάληψη
thebest.gr

Σε κατάληψη του κτιρίου του δημαρχείου στην Πάτρα προχώρησαν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι, διεκδικώντας την ανανέωση των συμβάσεων τους.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος των συμβασιούχων στο δημαρχείο θα μείνει κλειστό, «μέχρι να πάρουμε γραπτή διαβεβαίωση από την Δημοτική Αρχή που να ικανοποιεί τα οικονομικά τους αιτήματα και να διασφαλίζει το εργασιακό τους περιβάλλον».

Από την άλλη πλευρά και σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το pelop.gr, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας ενημέρωσε τον Δήμαρχο Πατρέων ότι η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει σε αυτεπάγγελτη δίωξη και ενημέρωση του εισαγγελέα για κατάληψη σε δημόσιο κτήριο (Δημαρχείο), ενώ ζήτησε να προσέλθουν στελέχη της Δημοτικής Αρχής για τη σχετική διαδικασία.

Ωστόσο, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, αρνήθηκε την οποιαδήποτε άσκηση διαδικασίας από πλευράς της Δημοτικής Αρχής εναντίον των συμβασιούχων της κοινωφελούς (ΟΑΕΔ) και υποστήριξε πως δεν θα καταθέσει ενάντια στους, υποστηρίζοντας ότι η λύση στα ζητήματα αυτά είναι πολιτική και όχι οι διώξεις και καταστολή».

Σύμφωνα με το thebest.gr , οι  συμβασιούχοι διαμαρτύρονται για τη στάση που τηρεί η δημοτική αρχή, σε σχέση με το εργασιακό τους μέλλον. Οι διεκδικήσεις τους αφορούν τουλάχιστον 380 πρώην εργαζόμενους και παρατασιούχους που παλεύουν μέσω ασφαλιστικών μέτρων να δικαιωθούν.

«Στεκόμαστε δίπλα στον αγώνα των συμβασιούχων υπέρ του δικαιώματός τους για σταθερή και μόνιμη εργασία και απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή εργασιακής ομηρίας» αναφέρει στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αχαΐας για την κινητοποίηση των συμβασιούχων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας κάλεσε «τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη «να μην νίπτει τας χείρας του ως πόντιος Πιλάτος ούτε να κρύβεται πίσω από το νόμο Βορίδη με γενικόλογες καταγγελίες» και να συγκαλέσει άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL