Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
16.5°C19.6°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.9°C20.4°C
2 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.3°C21.0°C
4 BF 53%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.2°C19.3°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.2°C16.9°C
2 BF 55%
Bullying / «Υποκριτική η στάση της κυβέρνησης – Ανακοίνωσε μέτρα καταστολής, όχι πρόληψης»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Bullying / «Υποκριτική η στάση της κυβέρνησης – Ανακοίνωσε μέτρα καταστολής, όχι πρόληψης»

σχολείο μαθητές αυλή προαύλιο
(Φωτογραφία αρχείου/EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)

«Θεωρούμε υποκριτική τη στάση της κυβέρνησης ανακοινώνοντας αυτά τα μέτρα» τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, Θανάσης Κοκονάς, σχολιάζοντας τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για την καταπολέμηση του σχολικού bullying, με πρώτο την επιστροφή των πενθήμερων αποβολών.

«Ξέρετε, αυτό που απασχολεί τους γονείς αλλά και τους εκπαιδευτικούς και τους ίδιους τους μαθητές είναι να ενισχυθούν τα μέτρα πρόληψης ώστε να μην γίνονται τέτοια περιστατικά. Αντ' αυτού, είδαμε την κυβέρνηση να ανακοινώνει μεγαλύτερη ποινικοποίηση για τους μαθητές, μεγαλύτερα και περισσότερα μέτρα καταστολής» σημείωσε μιλώντας στο ΟΡΕΝ.

Όπως ανέφερε ο κ. Κοκονάς, οι γονείς δεν έχουν δυσκολίες στο να ενημερώνουν τους διευθυντές και τις αρμόδιες σχολικές επιτροπές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. «Ενημερώνονται οι υπηρεσίες» είπε. «Για μας το ζητούμενο είναι να μην γίνονται τέτοια περιστατικά βίας» πρόσθεσε επισημαίνοντας ότι το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας εδώ και πάνω από δύο χρόνια έχει ζητήσει μέτρα για να ενισχυθεί η πρόληψη.

Για τους ψυχολόγους στα σχολεία, τον αριθμό των οποίων η κυβέρνηση θεωρεί επαρκή, ο κ. Κοκονάς απάντησε χαρακτηριστικά: «Ξέρετε τι μας λένε οι ψυχολόγοι, στο δικό μου το σχολείο; Ένας ψυχολόγος για 5 σχολεία, ένας ψυχολόγος για πάνω από 1.200 παιδιά».

«Ακούσατε μέτρα πρόληψης; Αν τα ακούσατε, να μας τα πείτε. Πρόληψη είναι να αυξηθούν οι μέρες αποβολής;» τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας. 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL