Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.0°C21.2°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.1°C20.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
21.0°C22.0°C
4 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.7°C19.9°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
17.4°C20.9°C
2 BF 40%
Ενδοοικογενειακή βία / «Έκανα καταγγελία και μου είπαν να πάρω την επόμενη μέρα το 100» (βίντεο)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ενδοοικογενειακή βία / «Έκανα καταγγελία και μου είπαν να πάρω την επόμενη μέρα το 100» (βίντεο)

Κακοποίηση
Freepic.com

Η γυναικοκτονία της Κυριακής έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων και οι εγκληματικές παραλείψεις των αστυνομικών έδωσε το έναυσμα σε πολλές γυναίκες να καταγγείλουν περιπτώσεις που ζήτησαν βοήθεια από την αστυνομία και συνειδητοποίησαν την άγνοια που διέπει για ζητήματα ενδοοικογενειακής βίας τους αστυνομικούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια νέα γυναίκα, η Ελένη, μίλησε στο Mega και περιέγραψε την απίστευτη περιπέτειά της όταν πήγε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της προκειμένου να καταγγείλει τον πρώην σύντροφό της για ενδοοικογενειακή βία.

«Είχα ένα άσχημο συμβάν με τον πρώην σύντροφό μου. Πήγα το βράδυ στο αστυνομικό τμήμα και αστυνομικός μου είπε ότι δεν είχε ιδέα τι έπρεπε να κάνει. Πήρε τηλέφωνο σε άλλο αστυνομικό τμήμα που είχε γραφείο ενδοοικογενειακής βίας και ο αστυνομικός του άλλου ΑΤ μου είπε να πάρω την επόμενη ημέρα τηλέφωνο το 100».

Η Ελένη πράγματι κάλεσε το «100», έδωσε κατάθεση- όπως και ο πρώην σύντροφός της- και διαπίστωσαν οι αστυνομικοί ότι «είχαν τελεστεί τρία κακουργήματα. Με ρώτησαν εάν θέλω να κάνω μήνυση και εγώ φοβήθηκαν και δεν έκανα. Οι αστυνομικοί δεν προχώρησαν αυταπάγγελτα τις διαδικασίες».

Το άκρως ανησυχητικό για την άγνοια των αστυνομικών είναι ότι όταν η Ελένη ζήτησε την καταγραφή του συμβάντος από τη ΓΑΔΑ προκειμένου να σκεφθεί τις επόμενες ενέργειές της,  της χορηγήθηκε μετά από πολλές μέρες, και έκπληκτη διαπίστωσε ότι τα τρία κακουργήματα είχαν αναφερθεί ως «φραστικό επεισόδιο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL