Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C19.3°C
4 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.0°C21.4°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.0°C22.6°C
4 BF 43%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.2°C19.9°C
4 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C18.5°C
2 BF 59%
Αλεξανδρούπολη / Συνελήφθη καθηγητής μετά από καταγγελία μαθήτριας για σεξουαλική παρενόχληση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλεξανδρούπολη / Συνελήφθη καθηγητής μετά από καταγγελία μαθήτριας για σεξουαλική παρενόχληση

Άδεια σχολική αίθουσα
Φωτογραφία αρχείου EUROKINSSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Συνελήφθη 46χρονος εκπαιδευτικός σε λύκειο της Αλεξανδρούπουλης, μετά από καταγγελία 17χρονης μαθήτριας για απειλή και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Όπως αναφέρει το evros-news.gr, ο καθηγητής καταγγέλθηκε από τη μητέρα της μαθήτριας πριν από περίπου ένα μήνα στη Διεύθυνση του Λυκείου όπου εργάζεται, για λεκτική σεξουαλική παρενόχληση της κόρης της. Επίσης ότι επιχείρησε να την χαϊδέψει σε ευαίσθητα σημεία του σώματος της αλλά αυτή τον απέφυγε.Η διευθύντρια ενημέρωσε τη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία απάντησε ότι θα επιληφθεί του θέματος με απομάκρυνση του καθηγητή από το συγκεκριμένο σχολείο, κάτι που ωστόσο δεν έγινε. 

Βάσει των ίδιων πληροφοριών ο εκπαιδευτικός, που είναι παντρεμένος με παιδί και αντιμετώπιζε κάποια προσωπικά προβλήματα, έπαιρνε συνεχώς άδειες τον τελευταίο καιρό και ενώ βρισκόταν πάλι σε άδεια πήγε σήμερα Δευτέρα (8/4) στο σχολείο έξαλλος και άρχισε να ακολουθεί τη συγκεκριμένη μαθήτρια και να τη βρίζει. Αυτή έντρομη πήγε στη διευθύντρια, η οποία με τη σειρά της ειδοποίησε την αστυνομία και αστυνομικοί πήγαν αμέσως στο Λύκειο και τον  συνέλαβαν.

Ο καθηγητής, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνελήφθη ως κατηγορούμενος για διατάραξη λειτουργίας της υπηρεσίας (σ.σ. του εκπαιδευτικού ιδρύματος), απειλή και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας καθώς σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η ανήλικη φέρεται ότι από τον Δεκέμβριο του 2023 έως και τον Μάρτιο του 2024 προσέβαλε και τη γενετήσια αξιοπρέπειά της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL