Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
16.2°C20.1°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C19.9°C
2 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.7°C21.0°C
4 BF 53%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.8°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.1°C15.7°C
2 BF 69%
Αχιλλέας Μπέος / Είχε προαναγγείλει την επίθεση στον δημοτικό σύμβουλο - «Εσύ θα φας χαστούκια» (βίντεο)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αχιλλέας Μπέος / Είχε προαναγγείλει την επίθεση στον δημοτικό σύμβουλο - «Εσύ θα φας χαστούκια» (βίντεο)

O Αχιλλέας Μπέος
EUROKINISSI/ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ

Στο πλευρό του δημοτικού συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόλου Κώστα Γαργάλα, ο οποίος έπεσε θύμα άγριας επίθεσης από Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης του Αχιλλέα Μπέου, στέκεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας και τονίζει ότι ο δήμαρχος Βόλου είχε προαναγγείλει την επίθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Το σημερινό περιστατικό αποτελεί αναβάθμιση της λεκτικής βίας και των απειλών που εκτοξεύει η Δημοτική Αρχή του Αχ. Μπέου προς τους πολιτικούς αντιπάλους της. Ο ίδιος ο Δήμαρχος Βόλου στοχοποιεί, εξυβρίζει και λοιδορεί όποιον και όποια του ασκεί κριτική» τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθυμίζοντας ότι ο ξυλοδαρμός του Δημοτικού Συμβούλου είχε προαναγγελθεί μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον Αχ. Μπέο στις 22 Ιανουαρίου 2024.

Τότε ο Δήμαρχος Βόλου απευθυνόμενος στον κ. Γαργάλα είχε χρησιμοποιήσει τη φράση «Εσύ θα φας χαστούκια». «Το γεγονός αποδεικνύει τις φασίζουσες και παρακρατικές πρακτικές που μετέρχεται η Δημοτική Αρχή» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνοντας ότι «τη μεταφορά του λόγου σε πράξη ανέλαβε σήμερα ο Δημοτικός Σύμβουλος του Α. Μπέου, Β. Ζαχείλας. Αύριο ποιος ξέρει;»

Όσον αφορά στον Αχ. Μπέο ο οποίος έσπευσε να ενημερώσει μέσω ανακοίνωσης ότι καταδικάζει την επίθεση και θα επιληφθεί του θέματος όταν επιστρέψει, ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ καλεί τον δήμαρχο Βόλου να απαντήσει εάν «θα καταδικάσει τις πρακτικές και τις λεκτικές επιθέσεις που έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν ώστε να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε;

» Μετά από αυτό το περιστατικό περιμένουμε την ειλικρινή του δημόσια συγγνώμη για το ρυπαρό επίπεδο της παρουσίας της Δημοτικής Αρχής μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο όλα αυτά τα χρόνια» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεκαθαρίζοντας ότι «στεκόμαστε στο πλευρό του Κ. Γαργάλα, και σε όλες και όλους τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης που δέχονται επιθέσεις κάθε μορφής, όπως έχουμε πράξει και στο παρελθόν».

«Αναμένουμε την καταδίκη της Δημοτικής Αρχής από όλα τα κόμματα χωρίς αστερίσκους. Τέλος, αναμένουμε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, τη δίωξη του φυσικού αλλά και ηθικού αυτουργού της χυδαίας επίθεσης. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει».

Υπενθυμίζεται ότι άνδρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά, εισέβαλε στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Μείζονος Βόλου (ΔΕΥΑΜΒ) και \ξυλοκόπησε τον δημοτικό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόλου, Κώστα Γαργάλα.

Μετά την επίθεση δημοτικοί σύμβουλοι κυνήγησαν στις σκάλες τον δράστη και αφού τον έπιασαν αποκαλύφθηκε πως ήταν ο δημοτικός σύμβουλος του Αχιλλέα Μπέου και πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Μαγνησίας, Βασίλης Ζαχείλας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη μαφιόζικη επίθεση που δέχτηκε ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Κ. Γαργάλας. 

Το σημερινό περιστατικό αποτελεί αναβάθμιση της λεκτικής βίας και των απειλών που εκτοξεύει η Δημοτική Αρχή του Α. Μπέου προς τους πολιτικούς της αντιπάλους. Ο ίδιος ο Δήμαρχος Βόλου στοχοποιεί, εξυβρίζει και λοιδορεί όποιον και όποια του ασκεί κριτική. 

Υπενθυμίζουμε ότι ο ξυλοδαρμός του Δημοτικού Συμβούλου είχε προαναγγελθεί μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον Α. Μπέο στις 22 Ιανουαρίου 2024 με τη χαρακτηριστική φράση "Εσύ θα φας χαστούκια". Το γεγονός αποδεικνύει τις φασίζουσες και παρακρατικές πρακτικές που μετέρχεται η Δημοτική Αρχή.

Τη μεταφορά του λόγου σε πράξη ανέλαβε σήμερα ο Δημοτικός Σύμβουλος του Α. Μπέου, Β. Ζαχείλας. Αύριο ποιος ξέρει;

Ο Α. Μπέος έσπευσε να ενημερώσει μέσω ανακοίνωσης ότι καταδικάζει την επίθεση και θα επιληφθεί του θέματος όταν επιστρέψει. Θα καταδικάσει όμως τις πρακτικές και τις λεκτικές επιθέσεις που έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν ώστε να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε; Μετά από αυτό το περιστατικό περιμένουμε την ειλικρινή του δημόσια συγγνώμη για το ρυπαρό επίπεδο της παρουσίας της Δημοτικής Αρχής μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο όλα αυτά τα χρόνια.

Στεκόμαστε στο πλευρό του Κ. Γαργάλα, και σε όλες και όλους τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης που δέχονται επιθέσεις κάθε μορφής, όπως έχουμε πράξει και στο παρελθόν.

Αναμένουμε την καταδίκη της Δημοτικής Αρχής από όλα τα κόμματα χωρίς αστερίσκους. Τέλος, αναμένουμε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, τη δίωξη του φυσικού αλλά και ηθικού αυτουργού της χυδαίας επίθεσης. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL