Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.6°C20.8°C
0 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
16.0°C19.4°C
1 BF 84%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C23.2°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
21.4°C28.3°C
4 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.9°C18.0°C
2 BF 100%
Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους / Το αστυνομικό τμήμα αδιαφόρησε και σε άλλα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας (βίντεο)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους / Το αστυνομικό τμήμα αδιαφόρησε και σε άλλα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας (βίντεο)

ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Για επαναλαμβανόμενα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στα οποία το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων αδιαφόρησε έκανε λόγο ο δημοτικός σύμβουλος Θόδωρος Μαξούρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο δημοτικός σύμβουλος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, μιλώντας στο Open, ανέφερε ότι ο ίδιος είχε συνοδεύσει κάτοικο του δήμου προκειμένου να καταγγείλει ενδοοικογενειακή βία και η αντιμετώπιση που είχαν ήταν η αδιαφορία εκ μέρους των αστυνομικών. 

Ο Θόδωρος Μαξούρας ανέφερε ότι βρέθηκε μαζί με την κοπέλα απέναντι σε  τραγελαφική κατάσταση επισημαίνοντας ότι «μόνο γραφιάδες» ήταν οι αστυνομικοί αν και είχαν το καθήκον να προφυλάξουν την κοπέλα.

Την ίδια ώρα αποκαλύπτεται ότι οι αστυνομικοί στους οποίους η Κυριακή έκανε την καταγγελία έκαναν τραγικά λάθη σε όλη τη διαδικασία με αποτέλεσμα η 28χρονη να βρει φριχτό θάνατο από τον πρώην σύντροφό της έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί δεν συνέταξαν μηνυτήρια αναφορά, δεν έκαναν εκτίμηση και διαχείριση κινδύνου, δεν φρόντισαν η 28χρονη Κυριακή να μεταφερθεί με περιπολικό στο σπίτι της.

Σοβαρά ερωτήματα υπάρχουν και για τον αστυνομικό φρουρό που ήταν εντός του φυλακίου ενώ θα έπρεπε να είναι έξω από το φυλάκιο, καθώς μπορεί να βρίσκεται μέσα στο αστυνομικό φυλάκιο μόνον όταν επικρατούν ακραίες καιρικές συνθήκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL