Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
12.3°C17.4°C
3 BF 68%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.8°C16.6°C
0 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.0°C17.6°C
1 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.4°C
0 BF 94%
Η 12χρονη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η 12χρονη

Μηχανή
(PEXELS.COM)

Κάποτε, λίγο πριν από το ψηλότερο σημείο μιας διαδρομής, μέρα μεσημέρι σε κάποιο βουνό, έμεινε η μοτοσικλέτα από άγνωστη αιτία.

Βρε καλή μου, βρε χρυσή μου, αρνούνταν να συνεργαστεί, αλλά ούτε και με τα ζοριλίκια πήρε μπροστά βέβαια, παρότι λένε: και ο άγιος φοβέρα θέλει.

Φαίνεται ότι όταν υπάρχει πρόβλημα τα ηλεκτρικά, δεν…

Εν πάση περιπτώσει, φορτωμένη καθώς ήταν με μπαγκάζια για πολυήμερη εκδρομή, με τον ήλιο ντάλα να βαράει πάνω στα κεφάλια και τον ιδρώτα να τρέχει ποτάμι από τη ζέστη, έπρεπε να γίνουν κάποιες ενέργειες.

Να μετακινηθεί η μοτοσικλέτα, να στερεωθεί ασφαλώς, να ξεφορτωθούν τα μπαγκάζια για να βγουν τα εργαλεία κι έπειτα να ξεκινήσουν οι έλεγχοι για να βρεθεί το πρόβλημα.

Ο κανόνας λέει ότι τα οχήματα κατά κύριο λόγο μένουν από ηλεκτρικές βλάβες πράγμα που σημαίνει πρακτικά ότι πρέπει να ξηλωθούν όλα τα προστατευτικά και τα διακοσμητικά της μοτοσικλέτας για να ελεγχθούν τα κυκλώματα ένα-ένα και εν τω συνόλω. 

Οπως κάνει και ένα δικαστήριο δηλαδή, που εξετάζει έναν-έναν τους μάρτυρες για να σχηματίσει στο τέλος μια ολοκληρωμένη εικόνα.

Αφού όλα τα καλώδια ελέγχθηκαν και ήταν μια χαρά αλλά χωρίς η μοτοσικλέτα να παίρνει μπροστά, η ύστατη λύση ήταν το τηλέφωνο στον μηχανικό που καλοκαιριάτικα έκανε κι αυτός διακοπές.

Ακολούθησε η τηλεφωνική περιγραφή του προβλήματος, το σημείο όπου έμεινε η μηχανή, ένα σύντομο ιστορικό της διαδρομής και άλλες λεπτομέρειες που έμοιαζαν να μην έχουν καμία σημασία. Ο μηχανικός έδωσε τηλεφωνικές οδηγίες για μικρορυθμίσεις που δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα. Στο τέλος, απεφάνθη πως η μοτοσικλέτα θα πρέπει να πάει στο συνεργείο που θα άνοιγε μετά από δύο εβδομάδες και προέβλεψε σοβαρή ζημιά.

Λεπτά πριν από το τηλεφώνημα στην οδική βοήθεια, μια ομάδα μοτοσικλετιστών σταμάτησε να βοηθήσει, κατά το εθιμοτυπικό των μοτοσυκλετιστών. Ένας από αυτούς, που είχε την ίδια μοτοσικλέτα, χαμογέλασε στην περιγραφή του προβλήματος, σε βαθμό εκνευρισμού μάλιστα.

Αφού ζήτησε την άδεια να προσπαθήσει κι αυτός και την έλαβε ομολογουμένως απρόθυμα, έβγαλε μια ασφάλεια ενός αισθητήρα και αμέσως όλα τα λαμπάκια άναψαν και πήρε μπροστά η μηχανή. 

Ετσι, με μηδενικό κόστος, συνεχίστηκε και το ταξίδι και οι διακοπές και με το πέρας των διακοπών αλλάχτηκε και η ασφάλεια.

Τελικά οι επισκευές είναι σαν τις δικαστικές αποφάσεις. Με τους επαγγελματίες που γνωρίζουν την απόλυτη αλήθεια και αποφασίζουν στο όνομα της μηχανολογίας και τους πολίτες που λύνουν τα προβλήματα χωρίς διαπραγματεύσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL