Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
15.6°C20.1°C
3 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C18.4°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
17.0°C19.9°C
1 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.4°C17.8°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.7°C16.2°C
2 BF 55%
Καιρός / Λιακάδα και υψηλές θερμοκρασίες - Πότε επιστρέφει η αφρικανική σκόνη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καιρός / Λιακάδα και υψηλές θερμοκρασίες - Πότε επιστρέφει η αφρικανική σκόνη

Καιρός λιακάδα ηλιοφάνεια άνοιξη
(Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)

Γενικά αίθριος αναμένεται σήμερα Παρασκευή (29/3) ο καιρός, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, διατηρούνται οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες μέχρι και την Τρίτη, ενώ νέα μεταφορά σκόνης από την Αφρική με μικρότερες συγκεντρώσεις, από την Κυριακή.

Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 22 με 23 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Λιακάδα θα έχει η Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και γρήγορα μεταβλητοί ασθενείς. Το θερμόμετρο θα δείξει από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα δυτικά τους 22 με 24 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 25 βαθμούς και τοπικά στα κεντρικά τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης εκ νέου, με μικρότερες όμως συγκεντρώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Τη Δευτέρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.  Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ, στα ανατολικά 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ και μόνο στην περιοχή των Δωδεκανήσων θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και στις περισσότερες περιοχές θα κυμανθεί σε επίπεδα υψηλότερα, από τα κανονικά για την εποχή, κατά 8 με 10 βαθμούς.

Την Τρίτη, τέλος, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, γρήγορα όμως στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά, αλλά θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα σε όλη τη χώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL