Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.4°C19.0°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.6°C17.5°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.0°C17.7°C
2 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.1°C17.8°C
3 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C14.1°C
0 BF 67%
Meteo / Η σκόνη από Σαχάρα «έπνιξε» το Ρέθυμνο - Τι δείχνουν τα στοιχεία για τα μικροσωματίδια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Meteo / Η σκόνη από Σαχάρα «έπνιξε» το Ρέθυμνο - Τι δείχνουν τα στοιχεία για τα μικροσωματίδια

ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΚΟΝΗ
Φωτογραφία Αρχείου/(ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Yψηλές συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης καταγράφηκαν τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης 28/03, σύμφωνα με καταγραφές του σταθμού ποιότητας αέρα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Ρέθυμνο.

YΨΗΛΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΚΟΝΗΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
meteo.gr

Όπως διακρίνεται και στο παρακάτω γράφημα, οι συγκεντρώσεις σωματιδίων PM10 ξεπέρασαν τα 180 μg/m³ στις 12:30 και έκτοτε σταδιακά υποχωρούν, όπως αναμενόταν άλλωστε και με βάση τα προγνωστικά στοιχεία του μοντέλου μεταφοράς σκόνης DUST/METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. 

Ο συγκεκριμένος σταθμός ποιότητας αέρα αποτελεί μέρος του συστήματος ενημέρωσης και προειδοποίησης καιρικών συνθηκών που αναπτύχθηκε από το meteo.gr / Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών σε συνεργασία με το Δήμο Ρεθύμνου. Αυτό το σύστημα είναι διαθέσιμο στον σύνδεσμο https://www.meteo.gr/rethymno και περιλαμβάνει τόσο προγνωστικά εργαλεία όσο και παρατηρήσεις μετεωρολογικών σταθμών, σταθμήμετρων, ποιότητας αέρα, κεραυνών και δορυφορικά δεδομένα νεφών και θερμοκρασίας θάλασσας. 

Στο Ηράκλειο «χάθηκε» ο ορίζοντας, ενώ ο ήλιος και το κλίμα θύμιζε περισσότερο τροπικό παρά μεσογειακό, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες από το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», που εξασφάλισε το neakriti.gr.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΚΟΝΗ
neakriti.gr

Η αφρικανική σκόνη σκέπασε αρκετές περιοχές της χώρας, ανάμεσα τους και το λεκανοπέδιο της Αττικής, κάνοντας αποπνικτική την ατμόσφαιρα. Την ίδια ώρα η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδος εξέδωσε, εχθές, ανακοίνωση, καλώντας τις ευπαθείς ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και συμβουλευτούν τον γιατρό τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL