Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
15.3°C19.1°C
3 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
14.6°C19.4°C
1 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.3°C20.0°C
4 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.5°C16.9°C
4 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
12.9°C15.2°C
0 BF 71%
Τέμπη / «Έρχονται νέα στοιχεία και άλλες διώξεις» - Στον ανακριτή συγγενείς θυμάτων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τέμπη / «Έρχονται νέα στοιχεία και άλλες διώξεις» - Στον ανακριτή συγγενείς θυμάτων

Σύγκρουση τρένων
EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ

Υπόμνημα στον εφέτη ανακριτή Λάρισας κατέθεσαν συγγενείς των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών ζητώντας μεταξύ άλλων τον ορισμό ειδικού πραγματογνώμονα.

Όπως τονίζουν οι ίδιοι ζητούν επίσης να μάθουν όσα έχουν συμβεί στην υπόθεση από την ώρα της σύγκρουσης των τρένων μέχρι και σήμερα, «ποια ακριβώς πράγματα, τα οποία γνωρίζει και η δικογραφία, όμως θέλουμε να καταγραφούν και όσα δεν έγιναν ως όφειλαν, είτε από δικαστικές αρχές, θεσμούς ή υπηρεσίες».

Σύμφωνα με το onlarissa.gr ο σύζυγος θύματος του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, Χρήστος Κωνσταντινίδης μιλώντας μετά την κατάθεση του υπομνήματος δήλωσε ότι ζητούν να μάθουν για τις «διαδικασίες που δεν έγιναν σωστά. 13 μήνες μετά δεν βλέπω καμία υπηρεσία να έχει πράξει τα δέοντα».

«Γελάει όλος ο πλανήτης μαζί μας. Πέσαν θεοί και δαίμονες, καταργήθηκαν κώδικες ποινικής δικονομίας, δεν περιφρουρήθηκε ο χώρος του εγκλήματος, δεν ξέρουμε ακόμα ποιος δίνει εντολές» σημείωσε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι οι συγγενείς ζητούν να γίνει άρση των υπηρεσιακών συνομιλιών και στα μέλη του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας και στους υπεύθυνους της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.

Ο Χρ. Κωνσταντινίδης πρόσθεσε ότι έχει χαθεί εξώδικο που κατατέθηκε στην περιφέρεια Θεσσαλίας τονίζοντας ότι «όλα οδηγούν -εδώ και 13 μήνες- στη συγκάλυψη».

Όσον αφορά σε συμπληρωματικές διώξεις, σημείωσε πως «περιμένουμε ενημέρωση από τον Ανακριτή για να ενσωματωθεί η δικογραφία. Η μήνυση είναι σχεδόν έτοιμη, αφορά όλα τα πρόσωπα που δεν έπραξαν σωστά. Όταν κατατεθεί η μήνυση θα λύσει τα χέρια των ανακριτών και σύμφωνα με το αίτημα που θα καταθέσουμε σήμερα, θα έρθουν καινούργια στοιχεία στη δικογραφία».

Παράλληλα εξέφρασε την εκτίμηση ότι η δικογραφία κατά του Αγοραστού «θα ανοίξει το κάδρο σε άλλα στελέχη, σε άλλες υπηρεσίες και θεσμούς» επισημαίνοντας ότι θα έρθουν νέα στοιχεία στη δικογραφία.

«Είναι δυνατόν η αστυνομία να μεταφέρει παρανόμως πράγματα σε χώρο υπόλογο της δικαιοσύνης και να περιφέρονται στο χώρο άνθρωποι που είναι υπόλογοι είτε της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είτε του ΟΣΕ; Τι δουλειά έχουν αυτοί εκεί πέρα» σημείωσε ο Χρ. Κωνσταντινίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL