Μηνυτήρια αναφορά με σκοπό να διερευνηθούν οι ευθύνες της διοίκησης του Νοσοκομείου Κιλκίς σχετικά με τη συνεχιζόμενη υπολειτουργία του αξονικού τομογράφου, κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πέτρος Παππάς ο οποίος μετέβη σήμερα (14/3) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κιλκίς όπου συναντήθηκε με την Εισαγγελέα.
Ο βουλευτής Πέτρος Παππάς ανέφερε, ότι λαμβάνει αλλεπάλληλες καταγγελίες πολιτών, σχετικά με το ότι ο αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου δε λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα ούτε 7 ημέρες την εβδομάδα.
Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι υπάρχουν αργίες κατά τις οποίες δε διενεργούνται καθόλου αξονικές τομογραφίες αλλά και καθημερινές, κατά τις οποίες ο αξονικός τομογράφος σταματά να λειτουργεί μετά τις 15:00.
Βάσει αυτών και σε συνέχεια επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει για το ίδιο θέμα στη Βουλή, ο Πέτρος Παππάς ζήτησε τη διενέργεια έρευνας για την απόδοση ευθυνών, στο βαθμό που η συνεχιζόμενη υπολειτουργία του αξονικού τομογράφου επιτρέπει την έκθεση των ασθενών του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς σε παράνομο κίνδυνο.