Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.8°C21.2°C
0 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
15.6°C20.0°C
1 BF 80%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.4°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.4°C
4 BF 42%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.0°C
1 BF 66%
Κρήτη / Καρκινοπαθής αυτοκτόνησε από τους πόνους καθώς δεν έβρισκε το φάρμακό του
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κρήτη / Καρκινοπαθής αυτοκτόνησε από τους πόνους καθώς δεν έβρισκε το φάρμακό του

Κλινική θεραπέια
Φωτογραφία αρχείου - EUROKINISSI/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Ο Γολγοθάς που υφίστανται καρκινοπαθείς πολίτες στη χώρα εξαιτίας της γραφειοκρατίας και της διάλυσης του ΕΣΥ, αναδεικνύεται μέσα από την τραγική ιστορία ενός ασθενή που οδηγήθηκε στην αυτοχειρία από τους πόνους καθώς δεν έβρισκε έγκαιρα το φάρμακό του.

Ένας 72χρονος, στο Ηράκλειο Κρήτης, γνωστός και αγαπητός στην πόλη του, καθώς ήταν βιβλιοπώλης σε λαϊκές αγορές, δεν άντεξε από τους πόνους που είχε από τη νόσο στον πνεύμονα με αποτέλεσμα να δώσει τέλος στη ζωή του.

Όπως μετέδωσε το ekriti.gr, ο όγκος του καρκινοπαθούς είχε αυξηθεί μέσα σε δύο μήνες που περίμενε το φάρμακο από τα 6 εκατοστά στα 9,5 με αποτέλεσμα εξαιτίας της έλλειψης θεραπείας να υποφέρει από φριχτούς πόνους.

Δυστυχώς ο άτυχος 72χρονος δεν άντεξε να υποφέρει και με μια θηλιά στο λαιμό του έδωσε τέλος στη ζωή του, αφήνοντας ένα συγκλονιστικό σημείωμα στην οικογένειά του με το οποίο τους αποχαιρετούσε ζητώντας τους συγγνώμη και εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοχειρία, πέφτοντας ουσιαστικά θύμα του ΕΣΥ.

Κατά το μέσο, στο σημείωμα που 72χρονος που άφησε στα παιδιά του επεσήμανε, την μεγάλη ταλαιπωρία που είχε υποστεί καθώς δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει ούτε την εξέταση με το ειδικό ακτινολογικό μηχάνημα PET SCAN που υπάρχει στο ΠΑΓΝΗ για να διαπιστωθεί εάν είχε εξαπλωθεί ο καρκίνος και τον παρέπεμπαν από τον έναν στον άλλον.

Η επόμενη λύση ήταν να μεταβεί στην Αθήνα ωστόσο δεν είχε την οικονομική δυνατότητα, φέρεται να εξηγεί στο σημείωμα του ο 72χρονος.

Η έλλειψη του συγκεκριμένου φαρμάκου ήταν καταλυτική στην περίπτωση του 72χρονου.

Τραγική ειρωνεία είναι ότι το πρόβλημα με το συγκεκριμένο φάρμακο αναδείχθηκε από τον τοπικό Τύπο και βρέθηκε σήμερα ωστόσο για τον 72χρονο ήταν πλέον αργά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL