Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.6°C23.7°C
4 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.4°C24.3°C
3 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
26 °C
23.8°C27.6°C
4 BF 38%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C23.2°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.2°C23.0°C
4 BF 31%
Τρανσφοβική επίθεση - Θεσσαλονίκη / «Μας επιτέθηκε ολόκληρη πλατεία – Κόσμος θα μπορούσε να αντιδράσει και δεν έκανε τίποτα»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τρανσφοβική επίθεση - Θεσσαλονίκη / «Μας επιτέθηκε ολόκληρη πλατεία – Κόσμος θα μπορούσε να αντιδράσει και δεν έκανε τίποτα»

Επίθεση στη Θεσσαλονίκη
(SCREENSHOT)

Έκκληση σε τυχόν αυτόπτες μάρτυρες ώστε να βρεθούν οι δράστες του πρωτοφανούς τρανσφοβικού πογκρόμ στη Θεσσαλονίκη απευθύνει ένα εκ των θυμάτων. Με αναρτήσεις του στα social media σημειώνεται ότι αυτό που αισθάνεται δεν είναι σοκ αλλά ντροπή για τους δράστες αλλά και για τον κόσμο που απλώς παρακολουθούσε την επίθεση και δεν έκανε τίποτα για βοηθήσει.  «Υπήρχε νέος κόσμος που θα μπορούσε να αντιδράσει και δεν έκανε τίποτα. Παρόλα αυτά μας χλεύαζαν» δήλωσε το θύμα.

«Φαντάσου να θέλεις να βγεις μία βόλτα με τη φίλη σου και αντί αυτού να δέχεσαι επίθεση από ολόκληρη πλατεία» υπογράμμισε. Με άλλη του ανάρτηση επισήμανε:

@provc1ntcyu

 

♬ original sound - 🐀🐀🐀🐀🐀

«Δεν θα μείνετε ατιμώρητοι. Θα μάθετε τι σημαίνει σεβασμός, θα μάθετε να εσωτερικεύετε όλο αυτόν τον θυμό με τα εαυτά σας, και όχι να εκφράζεστε επιθετικά σε άλλα άτομα. Δεν είναι η πρώτη, ούτε η τελευταία επίθεση που δέχομαι, βέβαια ποτέ ξανά σε τέτοιο scale. Αλλά θα σας πω, ότι δεν θα τα βάλω κάτω, θα φτάσω στα άκρα να τιμωρηθούν και να παραδειγματιστούν τέτοιου είδους συμπεριφορές! Άμα χρειαστεί θα πληρώσω και με την ίδια μου την ζωή.

Για όλα τα 20 χρόνια που ζω και παλεύω, θα τα χαρίσω προς όλα τα άτομα που έχουν χαθεί άδικα. Μπορεί να νομίζετε ότι έχετε το ελεύθερο να επιτίθεστε σε μειονότητες, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχετε καμία ελευθερία. Όχι κοινωνική, αλλά προσωπική, και για αυτό σας λυπάμαι πραγματικά, που δεν έχετε εκφραστεί ούτε μία φορά στην ζωή σας αληθινά, που δεν θα καταφέρετε ποτέ να μάθετε τι σημαίνει αλληλεγγύη».

@provc1ntcyu #fyp #skg #greece #phobia ♬ original sound - 🐀🐀🐀🐀🐀

Ελεύθεροι οι ανήλικοι

Ελεύθερα αφέθησαν τα έντεκα ανήλικα άτομα που συνελήφθησαν για το τρανσφοβικό πογκρόμ στην πλατεία Αριστοτέλους. Είχαν οδηγηθεί νωρίτερα ενώπιον εισαγγελέα και αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του.

Συνελήφθησαν μαζί με δέκα ακόμα ενήλικα άτομα όταν κλήθηκε η αστυνομία για να επέμβει για το άγριο λιντσάρισμα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης αναφέρονται τα εξής:

«Η άμεση κινητοποίηση και οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, σχετικά με εν εξελίξει επεισόδιο που λάμβανε χώρα στην πλατεία Αριστοτέλους βραδινές ώρες χθες (09-03-2024), οδήγησε στη σύλληψη 21 ατόμων.

Πρόκειται για 12 αλλοδαπούς και 9 ημεδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για τα κατά περίσταση αδικήματα της απλής σωματικής βλάβης τετελεσμένης και σε απόπειρα, εξύβρισης και απειλής, σε συνδυασμό με την επιβαρυντική περίπτωση του άρθρου 82Α του Ποινικού Κώδικα «Έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά».

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι επιτέθηκαν λεκτικά και έρριψαν μπουκάλια σε βάρος δύο ατόμων ΛΟΑΤΚΙ, ενώ άγνωστοι δράστες έπτυσαν και χτύπησαν ένα εξ αυτών. Οι αστυνομικές δυνάμεις που προσέτρεξαν στον τόπο του συμβάντος τα απομάκρυναν με ασφάλεια, ενώ πραγματοποιήθηκαν συνολικά 24 προσαγωγές.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL