Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.6°C24.7°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.9°C23.5°C
4 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
22 °C
21.6°C23.7°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
26 °C
25.9°C25.9°C
2 BF 41%
Άδωνις Γεωργιάδης / Και για προσωπικό γιατρό στους ιδιώτες – Χωρίς πλαφόν η αμοιβή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άδωνις Γεωργιάδης / Και για προσωπικό γιατρό στους ιδιώτες – Χωρίς πλαφόν η αμοιβή

Ο Άδωνις Γεωργιάδης
(EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Στο πρόγραμμα του προσωπικού γιατρού μπαίνουν οι ιδιώτες και μάλιστα χωρίς πλαφόν στη αμοιβή, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να συνεχίζει απτόητη το σχέδιο διάλυσης της δημόσιας Υγείας, βάζοντας τους πολίτες να πληρώνουν όλο και περισσότερα από την τσέπη τους. 

«Προσθέτουμε τους ιδιώτες γιατρούς και παθολόγους μέσα στο σύστημα του προσωπικού γιατρού για όποιον ασθενή επιθυμεί να παίζει το ρόλο του προσωπικού του γιατρού ο ιδιωτικός του γιατρός» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του Προσωπικού Ιατρού και τα Πανεπιστημιακά Κέντρα Υγείας μαζί με την αναπληρώτρια υπουργό Ειρήνη Αγαπηδάκη. «Δεν παρεμβαίνουμε στη μεταξύ τους σχέση» ισχυρίστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, με τον υπουργό Υγείας να κάνει λόγο για μια «ελευθερία» που «δεν την επιτρέπαμε μέχρι εχθές» λέγοντας ότι είναι «στο χέρι του κάθε πολίτη» αν θα το επιλέξει, με τον ίδιο βέβαια να δείχνει να αγνοεί την πραγματική εικόνα, αφού τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν πολύ μικρή συμμετοχή γιατρών στον πρόγραμμα.

«Εμείς προσφέρουμε δωρεάν υπηρεσία στον πολίτη. Αν αυτός επιθυμεί τη θέση του προσωπικού γιατρού να την επιτελεί ο δικός του γιατρός, του επιτρέπουμε να έχει αυτή την ελευθερία που δεν την επιτρέπαμε μέχρι εχθές» είπε χαρακτηριστικά.

Όταν δε ρωτήθηκε για το αν θα υπάρχει κάποιον πλαφόν στην αμοιβή των ιδιωτών γιατρών, επανέλαβε την «καραμέλα» ότι «εμείς προσφέρουμε στους συμπολίτες μας δωρεάν προσωπικό γιατρό», ρίχνοντας το βάρος στον εκάστοτε πολίτη  λέγοντας ότι «αυτός είναι δικός τους λογαριασμός. Και αν ο συμπολίτης μας θέλει να πάρει τον δωρεάν προσωπικό γιατρό θα τον πάρει. Εάν θέλει να συνεχίσει, όμως, τη σχέση αυτή με το δικό του γιατρό δεν θα του απαγορεύουμε όπως το απαγορεύαμε μέχρι σήμερα». 

Ειδικότερα στην ερώτηση «αν έχετε προσδιορίσει περίπου ή αν προτίθεστε να βάλετε κάποιο πλαφόν στην αμοιβή των ιδιωτών γιατρών ή αν εν πάση περιπτώσει φαντάζεστε σε τι ύψος μπορεί να είναι αυτή η αμοιβή; Δηλαδή πόσο θα είναι αυτή η επίσκεψη; Σας απασχολεί το γεγονός ότι αυξάνει η ιδιωτική δαπάνη για τους πολίτες με την έννοια ότι είμαστε και στις πρώτες θέσεις της Ευρώπης στην ιδιωτική δαπάνη, σύμφωνα με μελέτες;» ο υπουργός Υγείας απάντησε: 

«Εμείς προσφέρουμε στους συμπολίτες μας δωρεάν προσωπικό γιατρό. Αν κάποιος συμπολίτης μας, επειδή έχει τον παθολόγο του 15 χρόνια, και αυτόν εμπιστεύεται, θέλει τον φάκελό του να τον τηρεί ο δικός του γιατρός ως προσωπικός ιατρός πλέον, φυσικά και του το επιτρέπουμε. Εμείς δεν του αυξάνουμε την δαπάνη, για αυτό και δεν θα υπεισέλθουμε και στην αμοιβή. Αυτός είναι δικός τους λογαριασμός. Και αν ο συμπολίτης μας θέλει να πάρει τον δωρεάν προσωπικό γιατρό θα τον πάρει. Εάν θέλει να συνεχίσει, όμως, τη σχέση αυτή με το δικό του γιατρό δεν θα του απαγορεύουμε όπως το απαγορεύαμε μέχρι σήμερα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL