Live τώρα    
27°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
27 °C
25.2°C29.7°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.0°C26.2°C
3 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
28 °C
26.0°C30.9°C
1 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
24.7°C26.0°C
1 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.6°C24.6°C
3 BF 44%
ΕΥΠ / Η κυβέρνηση «ξήλωσε» αιφνιδιαστικά τον υποδιοικητή που ελέγχει και το σύστημα υποκλοπών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΥΠ / Η κυβέρνηση «ξήλωσε» αιφνιδιαστικά τον υποδιοικητή που ελέγχει και το σύστημα υποκλοπών

Το κτίριο της ΕΥΠ
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Στην αντικατάσταση του υποδιοικητή της ΕΥΠ, Γεώργιο Κέλλη, αρμόδιου για την αντικατασκοπία, το οργανωμένο έγκλημα, την τρομοκρατία και του συστήματος «νομίμων συνακροάσεων» των μυστικών υπηρεσιών, προχωρά η κυβέρνηση.

Ο πρώην υπαρχηγός ΓΕΣ Γ. Κέλλης αντικαθίσταται μετά από θητεία 13 μηνών, από τον πρώην διοικητή ασφαλείας Θεσσαλονίκης Αντώνη Τζίτζη, ο οποίος είχε αποστρατευτεί πριν από δύο χρόνια.

Σημειώνεται ότι προκειμένου να διευκολύνει τις διαδικασίες, ο κ. Κέλλης υπέβαλε την παραίτησή του επικαλούμενος έκτακτους οικογενειακούς λόγους υγείας, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Καθημερινή, να τοποθετηθεί σε κυβερνητικό πόστο.

«Η συγκεκριμένη αλλαγή φαίνεται να αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο που πλέον έχει “ατύπως” στην ΕΥΠ και της εν λευκώ διαχείρισης από τα Μαξίμου όλων των θεμάτων ασφαλείας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Κι αυτό παρ’ ότι η εποπτεία της ΕΥΠ ανήκει ακόμη τυπικά στο γραφείο του πρωθυπουργού» σημειώνουν από την πλευρά τους Τα Νέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL