Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
21.4°C24.3°C
4 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.6°C24.2°C
3 BF 39%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.0°C23.2°C
2 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.8°C21.4°C
4 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.1°C21.9°C
3 BF 37%
Πιερία - Κακοκαιρία / «Δεν λειτούργησε το 112» - Τι κατήγγειλε ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πιερία - Κακοκαιρία / «Δεν λειτούργησε το 112» - Τι κατήγγειλε ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου

Πιερία κακοκαιρία
(Screenshot)

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας τη νύχτα της Δευτέρας από την Πιερία, όπου έπεσαν σχεδόν 3.000 κεραυνοί, σημειώθηκαν πλημμύρες από την ισχυρή καταιγίδα, ενώ έπεσε χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού. Παρ’ όλα αυτά όμως, δεν υπήρξε προειδοποίηση από το 112, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν άνθρωποι. 

«Υπήρχε φόβος… Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα» τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ ο Βαγγέλης Γερολιόλιος, δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, του δήμου όπου έχουν γίνει μεγάλες καταστροφές σε υποδομές.

«Χθες το βράδυ με όλα τα διαθέσιμα μηχανήματα του δήμου σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ, την Πυροσβεστική και την Περιφέρεια, καταφέραμε να απεγκλωβίσουμε 8 πολίτες, 8 συνδημότες μας, που παγιδεύτηκαν εξαιτίας των ορμητικών νερών, αφού οι δρόμοι έγιναν χείμαρροι. Σήμερα το φως της ημέρας δείχνει το μέγεθος της καταστροφής, το οποίο προσπαθούμε προς το παρόν να αντιμετωπίσουμε με ίδια μέσα» είπε.

Η κακοκαιρία χτύπησε κυρίως το βόρειο κομμάτι του δήμου, τόνισε ο ίδιος, στα ριζά του Ολύμπου, στην περιοχή του Αγίου Σπυρίδωνα και της Κονταριώτισσας, στα σημεία που έφερε νερό από τον Όλυμπο. «Δυστυχώς δεν λειτούργησε το 112, δεν είχαμε προειδοποίηση παρ’ όλο που μιλούσαμε με την Πολιτική Προστασία που ήξερε για την κακοκαιρία. Το 112 δεν ήχησε αυτήν τη φορά στην περιοχή μας» κατήγγειλε.

«Νομίζω είναι η ώρα η Πολιτεία, η Περιφέρεια και βεβαίως και ο Δήμος να κάνουν ό,τι μπορούν για να αποκαταστήσουν τις ζημιές», σημείωσε ο δήμαρχος.

Σε λευκό τοπίο μετατράπηκαν καλλιέργειες από το χαλάζι, που έπεφτε για πολλή ώρα.


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL