Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
18.8°C22.3°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.7°C22.6°C
3 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
19.4°C22.0°C
1 BF 43%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.2°C19.9°C
4 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.6°C19.9°C
0 BF 49%
Ξάνθη / Ούτε φανάρια ούτε μπάρες σε αφύλακτη διάβαση – Μηχανοδηγός σταματά το τρένο για να ελέγξει
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ξάνθη / Ούτε φανάρια ούτε μπάρες σε αφύλακτη διάβαση – Μηχανοδηγός σταματά το τρένο για να ελέγξει

Ξάνθη αφύλακτη διάβαση
(Screenshot)

Έναν χρόνο μετά την τραγωδία στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς, τίποτα δεν φαίνεται να έχει αλλάξει δυστυχώς στην κατάσταση του ελληνικού σιδηρόδρομου. Μάλιστα, συνεχίζουν να έρχονται περιστατικά στο φως που αποδεικνύουν τις τρομακτικές ελλείψεις σε βασικές υποδομές ασφαλείας στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Ένα τέτοιο περιστατικό έφερε στο φως το Mega από την Ξάνθη. Σε βίντεο, που είδε το φως τη δημοσιότητας, ένας μηχανοδηγός αμαξοστοιχίας, περνώντας από τον επαρχιακό ιστό και συναντώντας το οδικό δίκτυο, στο ύψος του Πολύσιτου, σταματά το τρένο στην αφύλακτη διάβαση, ελέγχει εάν περνά κάποιο αυτοκίνητο βγαίνοντας ο ίδιος από την πόρτα προκειμένου να μην σημειωθεί κάποιο ατύχημα και στη συνέχεια συνεχίζει την πορεία του.

Η διάβαση όπως φαίνεται είναι αφύλακτη, οι μπάρες ασφαλείας είναι χαλασμένες και η σήμανση ανύπαρκτη. Σύμφωνα με μηχανοδηγούς, πρόκειται για μία από τις πολλές διαβάσεις στην περιοχή της Θράκης που δεν λειτουργούν.

«Εδώ και αρκετά χρόνια δεν περνά επιβατική αμαξοστοιχία. Ωστόσο, μία φορά στο τόσο που περνούν εμπορικές αμαξοστοιχίες είναι αρκετά επικίνδυνο. Δεν υπάρχει σήμανση, είναι κατεστραμμένοι και οι φωτεινοί σηματοδότες, δεν είναι ότι δεν λειτουργούν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να περνούν ανενόχλητοι και κάποιος μπορεί να ξεχαστεί κάποια στιγμή ότι περνά από την σιδηροδρομική γραμμή», είπε η κάτοικος της περιοχής Ανθή Κουρτίδου μιλώντας στο MEGA.

«Έχουν γίνει ατυχήματα εδώ και μάλιστα θανατηφόρα. Και νέα παιδιά έχουν “φύγει”. Είναι ένα σημείο που έχουμε θρηνήσει θύματα, με τρένο να έχει παρασύρει παιδιά» σημείωσε.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL