Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.1°C17.9°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.7°C17.0°C
2 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.0°C16.6°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.9°C16.9°C
2 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.8°C
0 BF 87%
Πυρκαγιά στο Μάτι / «Ο εισαγγελέας εξήγησε ότι δεν ευσταθεί καμία από τις κατηγορίες σε βάρος της Δούρου»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πυρκαγιά στο Μάτι / «Ο εισαγγελέας εξήγησε ότι δεν ευσταθεί καμία από τις κατηγορίες σε βάρος της Δούρου»

ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ
INTIME

«Ο κ. εισαγγελέας ανέλυσε μια προς μια τις κατηγορίες που βάρυναν την Ρένα Δούρου και εξήγησε ότι καμία δεν ευσταθεί, καθώς σε όλες τις υποτιθέμενες πλημμέλειές της η περιφερειάρχης και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας εκπλήρωσαν όλες τις υποχρεώσεις τους με αυξημένο αίσθημα ευθύνης και επιφυλακής», σημειώνει ο συνήγορος της Ρένας Δούρου Βασίλης Σωτηρόπουλος για την υπόθεση της εθνικής τραγωδίας σε Ν. Βουτζά και Μάτι στις 23 Ιουλίου 2018.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η πρόταση που διατύπωσε ο εισαγγελέας του δικαστηρίου εισηγείται αυτό που για εμάς που υπηρετήσαμε στην Περιφέρεια Αττικής ήταν το αυτονόητο από την πρώτη στιγμή: ότι επιτελέσαμε τα καθήκοντα μας για την επιβοήθηση της πυροσβεστικής και των διασωθέντων ατόμων στο ακέραιο», σημειώνει.

«Η πρόταση του εισαγγελέως βέβαια δεν είναι δεσμευτική προς το δικαστήριο, αποτελεί όμως την θεσμική στάση της εισαγγελίας Αθηνών σε σχέση με τις ευθύνες για την μεγάλη καταστροφή», τονίζει μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η ανάρτηση

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΣΕ Ν. ΒΟΥΤΖΑ ΚΑΙ ΜΑΤΙ

Η πρόταση που διατύπωσε ο εισαγγελέας του δικαστηρίου για την εθνική τραγωδία στο Ν. Βουτζά και το Μάτι την 23η Ιουλίου 2018 εισηγείται αυτό που για εμάς που υπηρετήσαμε στην Περιφέρεια Αττικής ήταν το αυτονόητο από την πρώτη στιγμή: ότι επιτελέσαμε τα καθήκοντα μας για την επιβοήθηση της πυροσβεστικής και των διασωθέντων ατόμων στο ακέραιο.

Ο κ. εισαγγελέας ανέλυσε μια προς μια τις κατηγορίες που βάρυναν την Ρένα Δούρου και εξήγησε ότι καμία δεν ευσταθεί, καθώς σε όλες τις υποτιθέμενες πλημμέλειές της η περιφερειάρχης και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας εκπλήρωσαν όλες τις υποχρεώσεις τους με αυξημένο αίσθημα ευθύνης και επιφυλακής.

Η πρόταση του εισαγγελέως βέβαια δεν είναι δεσμευτική προς το δικαστήριο, αποτελεί όμως την θεσμική στάση της εισαγγελίας Αθηνών σε σχέση με τις ευθύνες για την μεγάλη καταστροφή. Σήμερα, η εισαγγελία τοποθετήθηκε και αναδιπλώθηκε σε σχέση με όλα όσα είχαν υποστηρίξει συνάδελφοι του εισαγγελέα της έδρας τα προηγούμενα χρόνια.

Τα θύματα της καταστροφής εξακολουθούν να ζητούν Δικαιοσύνη. Με μεγάλο σεβασμό απομένει τώρα να ακούσουμε τις αγορεύσεις των συνηγόρων τους και την απόφαση του δικαστηρίου.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΡΕΝΑΣ ΔΟΥΡΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL