Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.8°C22.0°C
3 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
23 °C
20.2°C24.3°C
4 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
20.5°C23.0°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.4°C23.8°C
4 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.8°C21.9°C
4 BF 53%
Trafficking στην Ηλιούπολη / Σέρνουν σε δίκη την 19χρονη - θύμα του αστυνομικού μαστροπού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Trafficking στην Ηλιούπολη / Σέρνουν σε δίκη την 19χρονη - θύμα του αστυνομικού μαστροπού

Γυναίκες σε πορεία με πανό κατά του trafficking
Φωτογραφία αρχείου ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Ως θύτη αντιμετωπίζει η εισαγγελία την 19χρονη - θύμα trafficking, από την Ηλιούπολη, με τη νεαρή κοπέλα να αναμένεται να δικαστεί, με αφορμή μια ανώνυμη καταγγελία για πράξη η οποία φέρεται να τελέστηκε όσο η ίδια ήταν αιχμάλωτη του προαγωγού αστυνομικού.

Ειδικότερα σύμφωνα με το tvxs.gr η 19χρονη, δέχτηκε κλητήριο θέσπισμα από την εισαγγελία, με αφορμή μια ανώνυμη καταγγελία και αναμένεται να δικαστεί στις 26 Φεβρουαρίου γιατί «διαπιστώθηκε να εκδίδεται με αμοιβή, χωρίς να κατέχει το απαιτούμενο πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος και χωρίς να υποβάλλεται στους σχετικούς ιατρικούς ελέγχους», όπως γράφει η κλήτευση, μεταξύ άλλων.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, βάσει των ίδιων πληροφοριών, η εισαγγελία αναφέρει και ημερομηνία της «παράνομης» πράξης της 19χρονης, η οποία συμπίπτει με την περίοδο που ήταν αιχμάλωτη από τον άνθρωπο που φέρεται να την εξέδιδε και να την κακοποιούσε.

Η Εισαγγελία Αθηνών διώκει ως εκδιδόμενη χωρίς πιστοποιητικά υγείας τη 19χρονη και μάλιστα για μια περίοδο που είχε κριθεί από τη δικαιοσύνη ότι ήταν θύμα σωματεμπορίας, την ώρα που ο αστυνομικός, στον οποίο η δικαιοσύνη είχε χορηγήσει ελαφρυντικό καλής συμπεριφοράς, κυκλοφορεί ελεύθερος μέχρι το Εφετείο την ερχόμενη Δευτέρα. Υπογραμμίζεται δε πως η κλήτευση αυτή, ήρθε έναν μήνα πριν τη δίκη στο Εφετείο, στο οποίο έχει προσφύγει ο αστυνομικός και η οποία πραγματοποιείται την ερχόμενη Δευτέρα στις 9.00 και σύμφωνα με τα όσα λένε νομικοί στο tvxs, ο αστυνομικός θα μπορούσε να την χρησιμοποιήσει υπέρ του. 

Σημειώνεται ότι στο διαδίκτυο έχει αρχίσει να κυκλοφορούν καλέσματα από φεμινιστικές συλλογικότητες που θα βρίσκονται τη Δευτέρα στο Εφετείο στο πλάι της επιζήσασας.

Υπενθυμίζεται ότι το Δεκέμβριο του 2022 ο αστυνομικός είχε κριθεί ένοχος με οριακή πλειοψηφία με ψήφους 4 έναντι 3 για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπου για την υπόθεση trafficking με θύμα τη 19χρονη. Του αναγνωρίστηκε ωστόσο το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και η ποινή της κάθειρξης 5,5 ετών κατά συγχώνευση που επιβλήθηκε στον αστυνομικό έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση της έφεσης. Ο ίδιος παραμένει ελεύθερος παρά τις καταγγελίες των συνηγόρων της 19χρονης, για τις απειλές εναντίον της.

Σημειώνεται ότι ο ίδιος, σε ανάρτησή του στο Facebook, έχει στραφεί κατά των προσώπων που - όπως ανέφερε- τον έχουν «πειράξει», ενώ οι δικηγόροι της 19χρονης κατήγγειλαν ότι το μήνυμα της ανάρτησης στάλθηκε - από άγνωστο αριθμό - και στο «κινητό τηλέφωνο του θύματος του εν λόγω καταδικασθέντος αστυνομικού». «Ό,τι και να πεις για μένα θα είναι λίγο. Τα χειρότερα σενάρια που μπορείς να έχεις στο μυαλό σου… διπλασίασέ τα! Και πάλι, έξω θα πέσεις. Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις θα επιτεθώ, αν δεν με έχεις πειράξει πρώτος/η. Αν έχεις κάνει το λάθος όμως καλό θα ήταν να ψάξεις πλοίο να φύγεις. Γιατί θα σε βρω. Και αν σε βρω θα σε κάνω να το μετανιώσεις πικρά που με προκάλεσες! Είμαι του όλα ή τίποτα. Ή θα σε «διαλύσω» και δεν θα μπορείς να «μαζέψεις τα κομμάτια σου» ή δεν θα ασχοληθώ καν. Αλλά μην πιστέψεις ότι θα γίνει το δεύτερο αν κάνεις το λάθος! Τα φιλιά μου» ήταν η ανάρτηση του αστυνομικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL