Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.1°C21.5°C
1 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.0°C21.0°C
2 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
17.7°C19.9°C
1 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.8°C
4 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.9°C19.6°C
3 BF 55%
Μακελειό στη Γλυφάδα / Η κατάθεση «κλειδί», οι λογαριασμοί και η άρση τηλεφωνικού απορρήτου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μακελειό στη Γλυφάδα / Η κατάθεση «κλειδί», οι λογαριασμοί και η άρση τηλεφωνικού απορρήτου

Πυροβολισμοί στη Γλυφάδα στη ναυτιλιακή εταιρεία
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Τα κίνητρα του 76χρονου δράστη και αυτόχειρα της τριπλής δολοφονίας στη ναυτιλιακή εταιρεία στην Γλυφάδα ερευνούν οι αρχές, που προσπαθούν να ενώσουν το παζλ της φονικής επίθεσης. 

«Κλειδί» φέρεται να αποτελεί η κατάθεση που αναμένεται να δώσει η συνιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής και αδερφή της δολοφονηθείσας Μαρίας Καρνέση, Δέσποινα, ενώ φως στην υπόθεση πιστεύεται ότι θα ρίξει και η άρση τηλεφωνικού απορρήτου του «Άρη», όπως τον αποκαλούσαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο 76χρονος έχει γίνει ξεκάθαρο στις αρχές ότι δεν ήταν ένας απλός επιστάτης που φρόντιζε το σπίτι της οικογένειας, αλλά ένας άνθρωπος ο οποίος ήταν μέσα στην οικογένεια και την εταιρεία και, όπως φαίνεται, βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα όταν, το 2022, συνέβη κάποια οικονομική διαφορά και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χωρίσει τα αδέρφια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας όταν απολύθηκε, στις 31/03 του 2023, πήρε και αποζημίωση 74.862 ευρώ. Παράλληλα η εταιρεία ανέφερε ότι δεν είχε παραχωρήσει στον 76χρονο κάποιο σπίτι για να διαμένει στη Γλυφάδα, και προσθέτει ότι το εν λόγω σπίτι επί της οδού Τσιτσάνη δεν ανήκει «είτε στην αποθανούσα ή στην εταιρία».

Βάσει του ρεπορτάζ αυτά δεν είναι τα μόνα χρήματα που πήρε, καθώς υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για τους τραπεζικούς του λογαριασμούς και τα χρήματα τα οποία πήρε, τα οποία τα ελέγχει αυτή τη στιγμή η ελληνική αστυνομία. Υπάρχει, για παράδειγμα, η πληροφορία που έφτασε στις αρχές ότι, όταν είχε πεθάνει και η ηλικιωμένη μητέρα των αδελφών την οποία φρόντιζε ο ίδιος, εκείνη φρόντισε να τον εξασφαλίσει με ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Μένει να αποδειχθεί εάν, το σπίτι στο οποίο έμενε η ηλικιωμένη γυναίκα, που φαίνεται να ανήκει στον Σπύρο Καρνέση, που τα τελευταία χρόνια ζει στο εξωτερικό, διεκδίκησε, κάποια στιγμή, με κάποιο τρόπο ο δράστης. Αυτό που καταλαβαίνουν οι αρχές είναι ότι, κεντρικό πρόσωπο που θα μπορέσει να τους δώσει ουσιαστικές απαντήσεις είναι η αδερφή του θύματος, Δέσποινα Καρνέση, η οποία σώθηκε από τύχη, όπως φάνηκε και από τις καταθέσεις που πήραν σήμερα Τρίτη από μάρτυρες της εταιρείας. 

Φως αναμένεται να ρίξει και η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του 76χρονου, που αναμένεται να δώσει απαντήσεις σχετικά με το με ποιους μίλησε λίγο πριν βάλει μέσα στο σακ βουαγιάζ τα όπλα και πάει στην εταιρεία. Αυτό είναι ουσιαστικό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ γιατί, ο άνθρωπος αυτός δεν έχει οικογένεια και οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν ποιος ήταν ο κύκλος του. Έτσι προσπαθούν να εντοπίσουν τα άτομα που αποτελούσαν τον κοινωνικό περίγυρο του δράστη προκειμένου να πάρουν καταθέσεις και να καταλάβουν, και από αυτή την πλευρά, τι έχει συμβεί.

Υπενθυμίζεται ότι τα θύματα της τριπλής δολοφονίας ήταν η Μαρία Καρνέση, συνιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής, ο CEO Αντώνης Βλασάκης, ο οποίος ήταν παντρεμένος με την αδελφή της, Μαρίας Καρνέση και ο  πρώην καπετάνιος ο Ηλίας Κουκουλάρης, που εργαζόταν στο λογιστήριο της εταιρείας. 

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Mega βάσει πληροφοριών από την πλευρά των θυμάτων, ο δράστης είχε λογαριασμό στη Citibank στην Ελβετία μαζί με τη αδελφή του, στον οποίοέχουν μπει 1.5 εκατ. ευρώ ενώ αυτή τη στιγμή έχει μόνο 1.500 ευρώ. Στη συγκεκριμένη τράπεζα υπήρξαν εταιρικοί λογαριασμοί των ναυτιλιακών επιχειρήσεων της οικογένεια Καρνέση. Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχει 500.000 ευρώ σε ελληνική τράπεζα. Σε αυτά είχαν ενταχθεί τα 50.000 ευρώ αποζημίωσης από την απόλυση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL