Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
17.6°C20.7°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.9°C20.8°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.4°C21.0°C
4 BF 53%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.9°C17.8°C
4 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.2°C16.9°C
2 BF 63%
Πλατεία Ρηγίλλης / Ελεύθεροι οι συλληφθέντες της αντιφασιστικής συγκέντρωσης - Θα δικαστούν για απείθεια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πλατεία Ρηγίλλης / Ελεύθεροι οι συλληφθέντες της αντιφασιστικής συγκέντρωσης - Θα δικαστούν για απείθεια

Αντιφασιστική πορεία
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ελεύθεροι οι συλληφθέντες της αντιπολεμικής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε εχθές στην πλατεία Ρηγίλλης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ), τα άτομα που συνελήφθησαν μαζικά από την αστυνομία πρόκειται να δικαστούν στις 23 Μαΐου με την κατηγορία της απείθειας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ολοένα και περισσότερο πέφτει στο βούρκο της καταστολής και της τρομοκράτησης των ταξικών δυνάμεων προκειμένου να αντιμετωπίσει κάθε μικρή και μεγάλη αντίσταση στα αντιδραστικά της σχέδια που περιλαμβάνουνε από την λεηλασία του μισθού και της σύνταξης στο πέταγμα παιδείας υγείας μεταφορών στα νύχια του ιδιωτικού κεφάλαιου, στον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας της περιφρούρησης ακόμα και των συγκεντρώσεων», σημειώνει η ΟΡΜΑ και επισημαίνει ότι «δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω αυτή τη φορά». 

Υπενθυμίζεται πως εχθές και παρά τις απαγορεύσεις της αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε αντιπολεμική πορεία κατά της ακροδεξιάς και του ρατσισμού με συμμετοχή αντιφασιστών απέναντι από το μνημείο των Ιμίων. 

Στο ίδιο σημείο, σημειώνεται πως είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση νεοναζιστικές και ακροδεξιές ομάδες, με αφορμή την συμπλήρωση 28 ετών από τα Ίμια. 

Η ανακοίνωση της ΟΡΜΑ

Οι συλληφθέντες της διεθνιστικής – αντιπολεμικής συγκέντρωσης στη πλ. Ρηγίλλης το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι και θα δικαστούν την 23 Μαΐου με τη κατηγορία της απείθειας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ολοένα και περισσότερο πέφτει στο βούρκο τη καταστολής και της τρομοκράτησης των ταξικών δυνάμεων προκειμένου να αντιμετωπίσει κάθε μικρή και μεγάλη αντίσταση στα αντιδραστικά της σχέδια που περιλαμβάνουνε από την λεηλασία του μισθού και της σύνταξης στο πέταγμα παιδείας υγείας μεταφορών στα νύχια του ιδιωτικού κεφάλαιου, στον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας της περιφρούρησης ακόμα και των συγκεντρώσεων.

Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω ούτε αυτή την φορά. Η οργάνωση της ταξικής πάλης ενάντια στη κυβέρνηση της ΝΔ είναι επιτακτικό καθήκον μας, και σε αυτό θα παραμείνουμε σταθερά και μόνιμα προσηλωμένοι.

Μέχρι την Νίκη! Για την Επανάσταση και τον Σοσιαλισμό!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL