Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.6°C
3 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.3°C24.3°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.0°C22.7°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.8°C21.4°C
4 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.8°C21.9°C
3 BF 33%
Κολωνάκι / Μαχητική αντιφασιστική πορεία για τα Ίμια - Μαζικές προσαγωγές από την ΕΛ.ΑΣ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κολωνάκι / Μαχητική αντιφασιστική πορεία για τα Ίμια - Μαζικές προσαγωγές από την ΕΛ.ΑΣ.

Αντιφασιστική πορεία
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Αψήφησαν τις απαγορεύσεις της αστυνομίας για υπαίθριες δημόσιες συναθροίσεις σήμερα και βγήκαν σε αντιπολεμική πορεία απέναντι από το μνημείο των Ιμίων στο Κολωνάκι μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων, διαδηλώνοντας κατά του ρατσισμού και της ακροδεξιάς. Στο ίδιο σημείο, σημειώνεται πως είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση νεοναζιστικές και ακροδεξιές ομάδες, με αφορμή την συμπλήρωση 28 ετών από τα Ίμια. 

Αντιφασίστες, φοιτητές και αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες φώναξαν αντιπολεμικά συνθήματα, δίνοντας ξεκάθαρο μήνυμα κατά του αντιφασισμού και της ακροδεξιάς. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ακροδεξιοί συγκεντρώθηκαν στην Τερψιθέα του Πειραιά. 

Προσυγκέντρωση στο μνημείο για τα Ίμια στην πλατεία Ρηγίλλης πραγματοποίησε νωρίτερα η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ), με την αστυνομία να προσαγάγει τους συγκεντρωμένους με την κατηγορία της απείθιας. 

Αντιφασιστική πορεία
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ και θα προσαχθούν στο αυτόφωρο την Δευτέρα. «Η ταχύτητα με την οποία κινήθηκαν οι δυνάμεις καταστολής ενάντια στους συντρόφους και η άμεση μεταφορά τους στην κλούβα σε χρόνο ρεκόρ λιγότερο των δέκα λεπτών, είναι σαφής ένδειξη αυστηροποίησης της πολιτική καταστολής που εφαρμόζει η κυβέρνηση», σημειώνει η ΟΡΜΑ σε ανακοίνωση. 

Αντιφασιστική πορεία
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. είχε προχωρήσει στην απαγόρευση κάθε υπαίθριας δημόσιας συνάθροισης από τις 6:00 το πρωί του Σαββάτου έως και τις 6:00 το πρωί της Κυριακής στα σημεία: Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου – Ριζάρη – Λεωφ. Βασ. Σοφίας – Βασιλέως Γεωργίου Α’ – Πλατεία Συντάγματος – Όθωνος – Λεωφ. Βασ. Αμαλίας – Λεωφ. Βασ. Όλγας.

Αντιφασιστική πορεία
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της αστυνομία,  «η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται καθώς εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών αδικημάτων και απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην εν λόγω περιοχή, ενόψει της πραγματοποίησης εξαγγελθεισών συναθροίσεων».

Η ανακοίνωση της ΟΡΜΑ

Στην σημερινή ανακοινωμένη διεθνιστική και αντιπολεμική συγκέντρωση της ΟΡΜΑ στην πλατεία Ρηγίλλης στις 14:00 με αφορμή την επέτειο 28 χρόνων από τη κρίση στα Ίμια/ Kardak, όλοι οι συγκεντρωμένοι προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ και όπου και συνελήφθησαν με την κατηγορία της απείθειας και θα προσαχθούν στο Αυτόφωρο την Δευτέρα. Η ταχύτητα με την οποία κινήθηκαν οι δυνάμεις καταστολής ενάντια στους συντρόφους και η άμεση μεταφορά τους στην κλούβα σε χρόνο ρεκόρ λιγότερο των δέκα λεπτών, είναι σαφής ένδειξη αυστηροποίησης της πολιτική καταστολής που εφαρμόζει η κυβέρνηση. 

Οι πολιτικές της πολεμοκαπηλείας, του εθνικισμού, του ρημάγματος του εργατικού εισοδήματος, η περιστολή των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, θα χρειαστούν ακόμα περισσότερο της καταστολή και την τρομοκράτηση. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις απαγορεύσεις των διεθνιστικών και αντιφασιστικών συγκεντρώσεων σήμερα και για τις συλλήψεις αγωνιστών.

Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση του πολέμου να μας τρομοκρατήσει.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL