Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.3°C
2 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.1°C22.5°C
3 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
24 °C
24.0°C26.5°C
3 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
23 °C
22.8°C24.9°C
2 BF 83%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
20.2°C20.9°C
0 BF 56%
Αίγινα / Σαμποτάζ για 4η φορά στον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης - Χησιμοποίησαν εκρηκτικά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αίγινα / Σαμποτάζ για 4η φορά στον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης - Χησιμοποίησαν εκρηκτικά

Αγωγός ύδρευσης στη θάλασσα
INTIME (Φωτογραφία αρχείου)

Σε δολιοφθορά στον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης της Αίγινας, για τέταρτη φορά, προχώρησαν άγνωστοι με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η απευθείας υδροδότηση του νησιού από τις 24 Ιανουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σημειώνεται ότι ο εν λόγω αγωγός συνδέει τη Σαλαμίνα με την Αίγινα, ενώ ήδη μηνυτήρια αναφορά και σχετικό αποδεικτικό υλικό έχουν καταθέσει οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι δράστες χρησιμοποίησαν εκρηκτικά τα οποία δημιούργησαν ρήγμα στον αγωγό ο οποίος βρίσκεται σε βάθος 48 μέτρων.

Παράλληλα, μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε στην εισαγγελία και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς επίσης, και σχετικές εκθέσεις επιθεώρησης, ώστε να εκκινήσει με ταχείες διαδικασίες η διερεύνηση για την τέλεση τυχόν αξιόποινων πράξεων κατά παντός υπευθύνου.

Το ζήτημα απασχόλησε και το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του, κατά τη διάρκεια ενημερώθηκε το σώμα για τα πορίσματα των αρμόδιων υπηρεσιών και για τις επικείμενες νομικές ενέργειες της διοίκησης.

«Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια. Και αν κάποιοι πιστεύουν ότι θα παίζουν με την υγεία των πολιτών είναι γελασμένοι. Όλα θα βγουν στο φως» δήλωσε μετά την κατάθεση της αναφοράς ο Περιφερειάρχης Αττικής Ν. Χαρδαλιάς, τονίζοντας ότι γνωστοποίησε στην Εισαγγελία κάθε διαθέσιμο στοιχείο, ζητώντας προκαταρκτική εξέταση για να αποκαλυφθούν όλοι όσοι εμπλέκονται στο ζήτημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL